Fiskobirlik'ten iki yeni lezzet topu

Ekonomik anlamda tekrar güçlenen ve yeniden yapılanan FİSKOBİRLİK, iki yeni ürünle raflardaki yerini almaya başladı.

Fiskobirlik'ten iki yeni lezzet topu
FİSKOBİRLİK, Entegre Fındık İşleme Tesisi AŞ'de Meteor, Perişan, Çılgın, kavrulmuş fındık, ezme, nuga, Fiskokrem, Fiskorella, draje, mix fındık draje, gibi 23 çeşit ürün üretiyor. Yeni ürünlerini piyasaya sunan FİSKOBİRLİK, özellikle Meteor, Çılgın ve nuga ürünleriyle beğeni topluyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in bir bütün olarak ele alındığında gayet iyiye gittiğini söyledi.

Bu durumdan EFİT AŞ'nin de iyi bir pay aldığına dikkati çeken Bayraktar, entegre tesiste bir kısım yatırımları olduğunu ve yeni ürünleri piyasaya sürmeye çalıştıklarını anlattı.

Bayraktar, bir kısım ürünü rekabet edebilir kaliteye getirme yönünde çalışmaları olduğunu ifade ederek,  "Yeni ürün çalışmalarımız var. Son olarak piyasaya sürmeye çalıştığımız Fiskorella adı altında sütlü ve kakaolu nuga çalışmalarımız sonuçlandı. Piyasalarda tüm nugalarda fındık oranı yüzde 8 civarındadır, bizim nugamızda yüzde 16 civarında. FİSKOBİRLİK'in tüm ürünleri bu mağazalarda, ürün çeşitliliği artarak yer alacak. Türkiye FİSKOBİRLİK'in yeni ürünleriyle inşallah tanışacak" diye konuştu.

Aperatif anlamında farkı ürünler de ürettiklerini belirten Bayraktar,  yaklaşık 5-6 ay önce piyasaya Meteor ve Çılgın adında iki ürün çıkardıklarını söyledi. Birinin fındık ezmeli çikolatalı, diğerinin de kısmen fındık ezmeli ve çikolatalı olduğunu anlatan Bayraktar, bu ürünlerle ilgili piyasadan olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı.

Yeni piyasaya sundukları ürünlerin hem isim anlamında hem de damak tadı anlamında çarpıcı olmasını istediklerini belirten Bayraktar, "Kamuoyu araştırmalarında 'Meteor' ve 'Çılgın' isminin hem damak tadına uygun hem de nihai tüketicinin zihnine hitap edecek bir isim olduğu kanaatine vardık. Bir anlamda hem damak tadına vurucu bir şey olsun hem de zihnine yerleşsin istedik” dedi.

Dünyada fındık denince akla FİSKOBİRLİK'in geldiğini ifade eden Bayraktar, bir kısım gramajları, paketlemeleri dikkate alınacak olduğunda piyasada 23 ürünleri olduğunu söyledi.

Bayraktar, uzun vadede fındıkla ilgili üretilen tüm çikolataları ürünlerinin arasına katmak istediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 12:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52