Gıdada dev işbirliğine doğru

MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu üyeleri, GMO İstanbul Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, ortak projeler üzerinde duruldu.

Gıdada dev işbirliğine doğru

SELAMİ TÜRKOĞLU - GIDAVİTRİNİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'ni ziyaret etti. GMO İstanbul Şube Başkanı Sedat Kuru tarafından ağırlanan MÜSİAD heyetinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı İsa Albayrak, Başkan Yardımcısı Can Demir, Serkan Ataacar, Ali Güler, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Akkaya, Akın Algül, Emre Dikmen ve Koordinatör Ali Halit Demirtaş yer aldılar.

GMO İstanbul Şubesi'nin Mecidiyeköy'deki ek hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, önümüzdeki dönemde iki kurum arasında yapılacak ortak çalışmalar ele alındı.

Sağlıklı gıdanın üretimi ve gıda güvenliğinin geliştirilmesi ana başlığıyla ele alınan ortak çalışma programında; gıda işyerlerinin açılış süreci, ruhsatlandırma, imar ve iskan problemleri, gıda denetimlerinin yetersizliği, Türk Gıda Kodeksi'nin yeniden ele alınması, bazı gıda ürünlerinde son tüketim tarihi verilmesi konuları ele alındı.

Sektör problemleri üzerine konuşulan toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ortak bir organizasyonla, sektör problemleri üzerine birlikte çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 17:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52