Patates tarlada 1 liradan satılıyor

60 kuruşa kadar yükselen maliyetler sonucunda patatesin tarladan söküm sonrası bir lira civarında satılmaya başlanacağı açıklandı.

Patates tarlada 1 liradan satılıyor
Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir’de, tarım alanlarındaki yazlık patates ekimi sürerken maliyetlerin geçen yıla göre iki kat arttığı belirtildi.

60 kuruşa kadar yükselen maliyetler sonucunda ise patatesin tarladan söküm sonrası bir lira civarında satılmaya başlanması bekleniyor.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz yaptığı açıklamada, geçtiğimiz haftalarda Gülşehir ilçesi ve bağlı kasaba ve köyleri olmak üzere Kaymaklı beldesi ile Derinkuyu ilçesinde başlayan yazlık patates ekiminin Nisan ayı sonuna kadar süreceğini ifade etti.

Yaklaşık 4 bin Hektar bir alanda gerçekleştirilen ekimin ardından yazlık patates hasadının bölgede Haziran- Temmuz aylarında gerçekleştirileceğini kaydeden Ekiz, tarladan toplanarak depolara taşınacak olan patateslerin buradan iç ve dış piyasaya sürüleceğini söyledi.

Patateslerin depo çıkış fiyatının yaklaşık 1 lira olmasının beklendiğini belirten Ekiz, “Patates üretim maliyetleri her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl 1 kilo maliyeti 30 Kuruş olan patatesin bu yılki maliyeti 60 kuruşa yükseldi. Bu durumda 1 liradan üretici tarafından satılmasını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 16:28

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52