Gıda Mühendisleri Bolu'da buluştu

Bitmeyen gıda terörü ve işsizlik problemlerinin gölgesinde 5. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi Bolu'da gerçekleştirildi.

Gıda Mühendisleri Bolu'da buluştu
5. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi 24-25 Nisan 2014 tarihlerinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Turan Akoğlu, başta Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun olmak üzere kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ömer Zorba, kongrelerin bilimsel ve sosyal paylaşım alanları oluşturduğuna dikkati çekerek, “Bunun neticesi olarak akademisyenler bir araya gelip karşılıklı bilgi alışverişinde bulunurlar ve kendilerine yeni ufuklar oluştururlar. Yeni iş ve araştırma ortaklıkları kurarlar. Bu sayede çok daha güzel çalışmalara imza atarlar. Yeni dostluklar kurulmasına vesile olur. Kongremizin bu bağlamda, gerek bilimsel gerek sosyal paylaşım alanlarında önemli katkılar sunacağını ümit ediyorum.” diye konuştu. Prof. Dr. Zorba, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile firma temsilcileri, Bilimsel Danışma Kurulu üyeleri, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve üyeleri ile öğrencilere de teşekkür etti.

MESLEĞİNİZİ İYİ ÖĞRENİN
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise kongreye katılan üniversitelerin isimlerini sayarak katılımcılara teşekkür etti. Rektör Coşkun, öğrencilere seslenerek, “Mesleğinizi iyi öğrenin. Hakikaten her alana hitap eden bir mesleğe sahipsiniz. Mesleğinizle ilgili çok okuyun hatta bilgi dağarcığınızı diğer alanlardaki kitapları okumakla da arttırın. Bunun ileriki hayatınıza çok etkisi olacağını söyleyebilirim. Aksi halde gelişme gösteremezsiniz. Ülkemizin genç nüfusunun çok okumaya, çok çalışmaya ve ülkemizin daha ileriye götürülmesinde çok daha fazla gayret göstermesine ihtiyaç var.” diye konuştu.

Üniversitelerin gıda mühendisliği bölümlerinden 800’ü aşkın lisans ve lisansüstü öğrencisi ile akademisyenler, uzmanlar ve gıda sektörü temsilcilerinin katıldığı, iki gün süren kongrede; Ar-Ge çalışmaları, yeni teknolojiler, güvenli gıda ve tüketicinin bilinçlendirilmesi gibi konularda oturumlar gerçekleştirildi. 

ÖNEMLİ KONULAR SUNULDU
AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Bayrak “Gıda aromaları” konusunda bilgi verirken, Gıda Yüksek Mühendisi Kıvanç Yarangümeli “Tatlılığı Anlamak”, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Kadir Halkman “Gıda Işınlama”, İTÜ’den Gürbüz Güneş “Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniği”, Gıda Mühendisleri Odası eski Başkanı Petek Ataman “Mesleki Örgütlülük”, Abant Su’dan Nagehan Asma “Su Kimyası ve Özel Sektörde Mühendis Olmak”, Nestle Türkiye’den Ece Nevra Durukan “İyi Beslen Mutlu Yaşa”, Barilla Gıda’dan Mümin Çetiner “Türkiye’de ve Dünya’da Makarna Sektörü”, Comart Kurumsal İletişim Hizmetleri Şirketi’nden Burhan Sakkaoğlu “Gıdalarımız ve Bilgi Kirliliği”, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’ndan Bil Ergin “Yemekte Denge” ve Biyogüvenlik Kurulu’ndan Prof. Dr. Hakan Yardımcı “Genetiği Değiştirilmiş Organizma Nedir?” konulu sunumlarını yaptılar. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 11:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52