İsrafa bir darbe de Kütahya'dan

Kütahya 6.Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda bayat ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceği konularında etkinlik gerçekleştirildi.

İsrafa bir darbe de Kütahya'dan
Ekmek israfının dünyada ve ülkemizde ulaştığı korkunç rakamlara dikkat çekerek, ekmek israfının önemini anlatmak amacıyla, Kütahya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde, Kütahya Fırıncılar Odası ve Profesyonel Aşçılar Derneği desteğiyle, Kütahya 6.Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda bayat ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceği konularında etkinlik gerçekleştirildi.

Ekmek israfının dünyada ve ülkemizde ulaştığı korkunç rakamlara dikkat çekerek, ekmek israfının önemini anlatmak amacıyla, Kütahya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde, Kütahya Fırıncılar Odası ve Profesyonel Aşçılar Derneği desteğiyle, Kütahya 6.Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda bayat ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceği konularında etkinlik gerçekleştirildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, profesyonel aşçılar tarafından ana malzemesi bayat ekmek olan yiyecekler hem sergilendi hem de fuarı ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Fuar alanı içerisinde bulunan Kütahya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü standında gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Gerek ekmek israfı, gerekse düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, “Ekmek israfı tarımımız, ülkemiz, geleceğimiz için çok önemli. Bir yılda 2,1 milyar ekmek çöpe atılıyor. Atılan ekmeklerle 542 bin ton buğday israf ediliyor. Bu da emek, zaman, alın terinin çöpe atılması anlamına geliyor. Ekmekte israfa son vererek bu israfı geleceğimize yatırıma çevirebiliriz” dedi. Yorulmaz, ülke genelinde düzenlenen ekmek israfı önleme kampanyasıyla bir yılda ülke ekonomisine 2.8 milyar lira katkı sağlandığını, israfın % 18 azaldığına dikkat çekti.

Düzenlenen sergide, Fırında Kızartılmış Ekmek Çeşitleri, Tuzlu Yoğurtlu Ekmek Oruğu Çorbası, Hettüş, Kızarmış Çıtır Ekmekli Salata, Bayat Ekmekli Tarator, Cevizli Ekmek Ezmesi, Çerkez Tavuğu, Yumurtalı Ekmek, Yumurtalı Peynirli Ekmek, Ekmek Oruğu (İçli Köfte), Kızarmış Sebzeler, Bayat Ekmek Köftesi, Bayat Ekmek Rendesi ile Kaplanmış Tavuk Göğsü, Yoğurtlu Kebap, Tavuklu Papara Sote; tatlı olarak da Kuru Ekmekli Üzümlü ve Çikolatalı Puding, Kurutulmuş Şerbetlenmiş Ekmek Üzerinde Muhallebi, Ekmek Pudingi, Mozaik Pasta, Frambuazlı Ekmek Tatlısı katılımcılar ve vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle tüketildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 16:42

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52