Organik beyaz patateste hasat sevinci

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Amasya'da organik patates hasadı yapıldı.

Organik beyaz patateste hasat sevinci

Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Merkez Yassıçal kasabasında organik patates hasadı yapıldı.



Organik patates hasadında Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürü Cahit Gülbay, Yassıçal Belediye Başkanı İsmail Bünyat ve projede sorumlu teknik elemanlar bulundu. Patates hasadı gerçekleştirilen çiftçilere, Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası verildi.



Hasat sırasında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürü Cahit Gülbay,  proje kapsamında hasadında bulunulan Yassıçal kasabasında 20 çiftçinin 26 dekar alanda organik patates üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.



Organik tarım projesinin uygulandığı yerlerde Organik Tarım Kursu düzenlendi. Yapılan kurslar sonunda organik ürün yetiştirmek isteyen çiftçiler, Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşları ile sözleşme imzaladılar.  Çiftçilerin organik tarım yapacakları parsellerden toprak numuneleri alınarak toprak tahlilleri yaptırıldı. Organik sebze tohumu, organik gübre ve ilaç dağıtımı ve kullanımı gerçekleştirildi.



Amasya’da 2013 yılında 49 üretici toplam 847 dekar alanda organik tarım yaptı. Bu alanın 571 dekarında ceviz, 97 dekarında meyve ve sebze, 179 dekarında tarla bitkileri yetiştirildi.



Yassıçal Belediye Başkanı İsmail Bünyat da,  organik patates üretimini her geçen gün arttırmayı düşündüklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52