Diyarbakır Karpuz Festivali başladı

Kentin simgesi karpuzun tanıtılması ve üreticinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen "Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali, "Karpuz Koşusu" ile başladı.

Diyarbakır Karpuz Festivali başladı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kentin simgesi karpuzun tanıtılması ve üreticinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen "Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali, "Karpuz Koşusu" ile başladı.

Diyarbakır Hipodromu'nda 2 bin metrede yapılan koşuyu, 6 numaralı "Hammurabi" adlı at kazandı. Yarışı birincilikle tamamlayan atın sahibi Mustafa Kaya, kupasını Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın elinden aldı.

Vali Kıraç, festivalin yarın Diyarbakır Valiliği önünden yapılacak kortej yürüyüşüyle devam edeceğini belirterek, tüm Diyarbakırlıları kortej yürüyüşüne davet etti. Yapılan kupa merasiminin ardından olimpiyatlarda dereceye giren güreşçi İsmet Atlı, Abdullah Doğan adlı vatandaş aracılığıyla Vali Kıraç'a üzengi hediye etti.

Yarışı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve çok sayıda vatandaş izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52