Erzincan’da kanatlı sektörü hareketleniyor

Erzincan OSB'de bulunan kanatlı kesimhanesinin faaliyete geçirilmesiyle, bölgede kanatlı sektörü uzun bir aradan sonra tekrar hareketlenecek.

Erzincan’da kanatlı sektörü hareketleniyor
Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kanatlı kesimhanesinin faaliyete geçirilmesiyle, bölgede kanatlı sektörü uzun bir aradan sonra tekrar hareketlenecek.

İncelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Organize sanayi bölgesinde bulunan kesimhanenin tekrar ekonomiye kazandırılacağını belirterek, gerekli ihalelerin yapılarak yüklenici firmalara iş tesliminin yapıldığını söyledi.

Erzincan’da tavukçuluk sektörünün temsilcileriyle de bir araya gelen Kemaloğlu, toplantıda sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası hakkında bilgi verdi.

Erzincan İl Özel İdaresi tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne devredilen kanatlı kesimhanesinin tekrar ekonomiye kazandırılması için çalışmalar sürerken, Erzincan’da bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kanatlı kesimhanesinde incelemelerde bulundu.

İsmail Kemaloğlu, Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzincan İl Müdür Vekili Naci Gün ve sektör temsilcileri ile kesimhaneyi gezdi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu Web Tarım TV’ye yaptığı açıklamada, böyle büyük bir tesisin ekonomiye kazandırılmasıyla bölgede sektörün hareketleneceğini söyledi.

Erzincan’da sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri, üreticiler ve bu alanda söyleyecek sözü olanlarla verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan Kemaloğlu, Erzincan’da tavukçuluk sektörü ile ilgili büyük bir potansiyel olduğunu kaydetti.

2011 yılında kesimhanenin kurum tarafından devralındığını ancak yaşanan son depremde aldığı orta hasar, bunun raporlanması ve prosedürün tamamlanmasının uzun sürdüğünü kaydeden Kemaloğlu, yakın bir zamanda buranın ihalesini bitirdiklerini anlattı.

Kemaloğlu, “Tesisin inşaat sürecinin tamamlanmasının ardından Erzincan ve bölge illerde tavukçuluk sektörünün gelişeceğine, üretimin artmasına vesile olacak. Tesisin faaliyete geçirilmesi aynı zamanda istihdam demek, önümüzdeki süreçte ihracat demek. Böyle bir tesisin Erzincan’a kazandırılması için yoğun bir faaliyet içerisindeyiz” diye konuştu.

Et ve Süt Kurumunun yapısal bir değişim yaşadığını da anlatan Kemaloğlu, bu değişimden sonra kurumun et, süt ve balık piyasasında komple bir düzenleme görevi olduğunu kaydetti.  Bu kapsamda böyle üretim altyapısının bulunduğu ancak pazarlama altyapısının kurulamadığı, pazar entegrasyonunun sağlanamadığı, özel sektörün belki de ilk adımın devletten beklendiği bölgelerde kurumun öncü rolü üstleneceğini belirten Kemaloğlu, zaman içerisinde özel sektörün gelişmesiyle birlikte devletin rolünün azalabileceğini belirtti.

Amacın, sektör dinamizmini harekete geçirmek olduğunu ifade eden Kemaloğlu, tesisi hayata geçirdiklerinde hem özel sektörün gelişeceğini hem de üretimin hızla artacağını sözlerine ekledi.
tarimtv.gov.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52