Marmara Birlik zeytin alımlarına başladı

Marmara Birlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Şarköy'de zeytin alımlarına başladı.

Marmara Birlik zeytin alımlarına başladı
Marmara Birlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Şarköy'de zeytin alımlarına başladı. Birliğin denetleme kurulu üyesi Kemal Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyayı kasım ayı başında açtıklarını belirterek, merkez ve tüm köylerde alımlara devam ettiklerini kaydetti.

Bu yıl, sofralık zeytinde kilogram başına 6 lira, yağlık küçük taneli zeytinde de kilogram başına 1,80 kuruş fiyat belirlendiğini ifade eden Dinç, üreticilerin verdiği rekolte beyanlarının tümünü alacaklarını bildirdi.

Üreticilerin kooperatiflerine bağlı olduğunu vurgulayan Dinç, şu anda yıllık 10-12 milyon liralık bir alım yaptıklarını, ileriki yıllarda bu rakamların artacağına inandığını söyledi.

Dinç, Şarköylü üreticilerin ürettikleri zeytinin, havaların kurak gitmesi nedeniyle ağaçta ve hala yeşil olduğuna dikkati çekerek, herhangi bir zarara uğramadıklarını ancak kar da etmediklerini ifade etti.

Üreticilerin, kooperatife genelde yağlık olarak ürettikleri zeytinleri verdiklerini ve çıkan yağı da satarak sermaye yaptıklarını anlatan Dinç, bu şekilde kazanç elde etmeye çalışıldığını kaydetti.

Dinç, çevredeki tüccarlara ait yağ fabrikalarının, alımları durdurduğu için üreticinin az da olsa sıkıntılı olduğunu, birlik olarak üreticinin elindeki tüm zeytini alacaklarını dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52