Meyve suyu tüketimi artıyor

Dünyada son 3 yılda meyve suyu ve içecek tüketiminin %3,7 artmasına karşın Türkiye’de %8,6 oranında artış yaşandığı açıklandı.

Meyve suyu tüketimi artıyor
Türkiye’deki meyve suyu pazarının fırsatlarının değerlendirildiği Dünya Meyve Suyu Günü’nde Tetra Pak Global Kategori Direktörü Alexandre Carvalho, Türkiye meyve suyu pazarındaki büyüme potansiyelinden ve dünyadaki yenilikçi ürünlerden bahsetti. 

Türkiye’nin küresel meyve suyu pazarındaki potansiyelinin ve sağlıklı beslenmede önemli yeri olan meyve suyunun masaya yatırıldığı Dünya Meyve Suyu Günü, 29 Mayıs Perşembe günü Istanbul Marriott Otel’de düzenlenen Dünya Meyve Suyu Günü Zirvesi ile kutlandı. Sektörün önemli firmalarının bir araya geldiği etkinlikte Tetra Pak Global Kategori Direktörü Alexandre Carvalho dünyadaki meyve suyu trendleri ve Türkiye meyve suyu pazarının potansiyelinin ele alındığı bir sunum yaptı. 

“Meyve suyunu canlandırmak” başlığında yaptığı konuşmada, Dünya’daki sıvı gıda tüketiminin 1,800 milyar litreye ulaştığını belirten Tetra Pak Global Kategori Direktörü Alexandre Carvalho, “Dünyada son 3 yılda meyve suyu ve içecek tüketimi %3,7 artarken Türkiye’de %8,6 oranında arttı” diyerek sözlerine devam etti. Türkiye’deki meyve suyu tüketimi potansiyeline dikkat çeken Carvalho, meyve suyunun Kanada ve Norveç gibi gelişmiş ülkelerde sağlıklı beslenme ve kahvaltının bir parçası olduğuna değindi. 

Gelişmiş ülkelerdeki tüketim ile ilgili rakamsal veri örnekleri paylaşan Alexandre Carvalho Türkiye’de %100 meyve suyu tüketimi 1lt/yıl iken bu miktarın Kanada’da 31 lt/yıl, Norveç’te ise 28 lt/yıl olduğunu, bu verilere bakıldığında Türkiye’deki kişi başı 100% meyve suyu ve nektar tüketiminde gelişmiş ülkelere göre gelişim fırsatı olduğunu belirtti.  Carvalho Türkiye meyve suyu tüketiminin yenilikçi ürünler ve farklı tüketici ihtiyaçlarına çözüm üreterek gelişmiş ülkeler seviyesine taşınabileceğine dikkat çekti.

Günümüzde meyve suyu tüketicisinin pek çok çeşit arasında seçim yapmak durumunda olduğunu belirten Carvalho, Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunmanın meyve suyu tüketimini ve algısını canlandıracağını söylerken sunumunda dünyadan kaliteli, besleyici, eğlenceli ve canlandırıcı ürün örneklerini paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 13:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52