Çeltik hasadı yüzleri güldürdü

Çankırı Valisi Özcan biçerdövere binerek ilk hasadı başlattı. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Gamzeli, ilk gözlemlerine göre verim ve randımanın çok iyi olduğunu söyledi.

Çeltik hasadı yüzleri güldürdü
Çankırı Karatekin Üniversitesi Kızılırmak Meslek Yüksek Okuluna ait uygulama alanında başlayan hasat törenine Vali Vahdettin Özcan, Kızılırmak Kaymakamı Doğan Dinç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

İncelemelerin ardından biçerdövere binerek hasadı başlatan Vali Özcan, hayatında ilk kez biçerdövere binerek hasat yaptığını kaydetti.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli de ekili alandan hasat edilecek olan sertifikalı çeltik tohumlarının piyasa fiyatının yarısına çiftçiye satılacağını kaydederek, ''İlk göze çarpan verimin ve randımanın çok iyi olması. Bölgemizde çeltik ekimi önemli bir yer kaplıyor. Çeltik alıcılarını bekliyoruz'' dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna ait 65 dönüm arazide yapılan hasadın gelirleri ilçeye takılması planlanan MOBESE sisteminde kullanılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52