Kırmızı et tüketimimiz azaldı!

İlgili merciler kurbanlık sıkıntısı yok diyedursun, Türkiye'nin kırmızı et tüketimi yıllık bazda yüzde 9,1 azaldı. Uzmanlar azalmayı et üretiminin yetersizliği ve buna bağlı olarak fiyatların yüksek seyretmesine bağlıyor!

Kırmızı et tüketimimiz azaldı!
Türkiye'de bu yıl ağustos ayında 55 bin 389 ton kırmızı et üretildi. Ağustos ayında kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,1 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın ağustos ayı kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen yılın ağustos ayında 60 bin 946 ton olan kırmızı et üretimi bu yıl ağustos ayında yüzde 9,1 azalarak 55 bin 389 tona geriledi. Bu yılın temmuz ayında 54 bin 187 ton olan kırmızı et üretimi yüzde 2,2 artarak 55 bin 389 tona yükseldi.

Verilere göre, 2011 Ağustos ayında kırmızı et üretiminin 47 bin 679 tonunu sığır eti, 6 bin 381 tonunu koyun eti, 215 tonunu manda eti, bin 114 tonunu ise keçi eti oluşturdu. Sığır eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 14,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azaldı.

Ağustos ayında koyun eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 35,5, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 38 oranında azaldı. Uzmanlar azalmayı et üretiminin az olması ve buna bağlı olarak fiyatların yüksek seyretmesine bağlıyor!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52