Hangisi gerçek İskender?

Bursalı İskender Efendi’nin dikey mangallı “Döner Kebap”ı icat etmesiyle yarattığı İskender Kebap lezzeti, günümüzde bütün kebap restoranı menülerinin baş sunumu oldu.

Hangisi gerçek İskender?
Mehmet Efendi Lokantası ile 1850 yıllarında başlayan aile geleneği, ilk olarak Mehmet Efendi’nin oğlu İskender Efendi’nin dikey mangallı “Döner Kebap”ı icat etmesiyle markalaşma sürecine girdi. Bugün bir dünya markası olan Kebapçı İSKENDER lezzeti; İskender Efendi’nin torunu Yavuz İskenderoğlu’nun sahip çıktığı gelenek ve gerçek tadıyla günümüze kadar uzanıyor.

Türkiye’nin kültürü haline gelen lezzetin adının İSKENDER değil, “Döner Kebap” olduğunu belirten 3. kuşak Yavuz İskenderoğlu, dünün İskender Efendi’sinin “Döner Kebap”ının, daha sonra dönerle anılmaya ve İSKENDER adıyla bütünleşerek isim olarak kullanılmaya başladığını bildiriyor. Tabak içerisine pide, yoğurt, et, sos ve benzeri ürünleri bir araya getirmenin kendi icatları olduğunu vurgulayan Yavuz İskenderoğlu, aile geleneğini, oğulları Oğuzhan ve İskender Kayhan İskenderoğlu’na aktarıyor.

Yedi ilkeden taviz vermiyor

Kebapçı İSKENDER; Kebapçı İSKENDER Papatyası” olarak adlandırılan yedi temel ilkeden 144 yıldır ödün vermeden yoluna devam ediyor. Bu yedi ilke; yaratıcılıkla ortaya konan “farklılık”, kaliteye ve lezzete verilen önem konusundaki “tutarlılık”, aileden gelen işletme kültürünün, kurum kültürü haline dönüşmesi ile sağlanan “devamlılık”, “teknolojiye duyarlılık”, “eğitilmişlik” ve bir üründen, patent ve marka haklarını alarak marka haline dönüşmekle elde edilen “markacılık”tan oluşuyor.

2 milyon TL’lik yatırımla büyümeye devam eden Kebapçı İSKENDER-Yavuz İskenderoğlu; kalite çalışmaları kapsamında ISO 9001:2000 belgelerini almanın yanı sıra, gıda sektöründe en önemli belge olan HACCP 13001’i, “Döner Üretim ve Sunumu” alanında alan ilk Türk kuruluş olma özelliğini taşıyor.

Bursa’da 6 şubeyle hizmet veren Kebapçı İSKENDER-Yavuz İskenderoğlu; Bursa dışında, Balıkesir Susurluk’ta seyahat edenleri ağırlarken, aile lezzetini, Beşiktaş Ihlamur Yokuşu’ndaki tarihi binasında ve Kavacık, Ataşehir ile Maltepe’de isim hakkına sahip restoranlarında İstanbullularla buluşturuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52