Bu ilçe organik tarım üssü olabilir

Bursa'nın Karacabey ilçesinde organik tarım için düğmeye basıldı. Bu amaçla başlayan görüşmeler ilçede heyecan uyandırdı.

Bu ilçe organik tarım üssü olabilir
Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Aydın, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek, ilçede organik tarım yapılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde organik tarım için düğmeye basıldı. Organik tarım yapılması düşünülen ilçeye bağlı Boğaz ve Bayramdere köylerini inceleyen Aydın ve Özken, tarımla uğraşan mahalle sakinleriyle konuyu değerlendirdi.

Karacabey’in organik tarım ve hayvancılık üzerine olan potansiyelini dile getiren Belediye Başkanı Ali Özkan, “Özellikle Bayramdere ve Boğaz mahallelerimizde ciddi bir potansiyel var, ancak halk bu ürünlerini sadece yaz sezonunda yazlıkçılara pazarlama imkânı bulabiliyor. Biz bölgede organik tarım ve hayvancılığı sertifikalı olarak ve milli pazara, hatta uluslararası pazara yayılacak şekilde geliştirmek istiyoruz. Belediye olarak bu anlamda yapılacak çalışmalarda yer almaya hazırız” dedi.

Rahmi Aydın ise, “Ali Özkan öncülüğünde bu işin Karacabey’de başarıyla sonuçlanacağını ve Avrupa’ya örnek bir organik tarım turizmi sağlanılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 15:00

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52