Bir oda başkanı ancak böyle olur!

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Şahin güven tazeledi.

Bir oda başkanı ancak böyle olur!
GIDAVİTRİNİ - Türk ekonomisinin önemli kilometre taşlarından İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula, İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Şahin'in özel davetiyle iştirak eden Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı, MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Can Demir sıra dışı bir konuşma yaptı.

Genellikle, genel kurullarda mevcut yönetimin başarılı çalışmalarının anlatıldığını hatırlatan Dr. Can Demir, hem mesleki açıdan hem de STK kültürü ve yöneticiliğinin ne anlam ifade ettiği yönünden duygu dolu bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, protokol davetlileri ve mevcut katılımcıları selamlayarak başlayan Demir, iki günlük eğitim programı için, Kayseri'de olduğunu, Bilgin Şahin'in bizzat telefonla arayarak kendisini genel kurulda görmek istemesi üzerine ilk uçakla geldiğini ve hava alanından direk genel kurula icabet ettiğini hatırlattı.

Kendisinden önceki konuşmacıların, detaylı olarak bahsetmesi nedeniyle Kasaplar Odası'nın başarılı çalışmalarından bahsetmeyeceğini ifade eden Demir, "Hepimizin ortak sevgisini ve saygısını kazanan muhabbet duyduğumuz özel insan, sayın Başkan Bilgin Şahin'i bir de benim içimden geldiği şekilde hazırladığım, altı maddelik bir tanıtımla, sizlere anlatmaya çalışacağım." dedi.

"İşte, benim gözümde Bilgin Şahin Bey" ifadesiyle sözlerine başlayan Dr. Can Demir, 6 maddelik konuşmasında şu özellikleri sıraladı:

1. SÖYLEDİĞİ DİNLENİR
Çeşitli televizyonlara ve yazılı basına zaman zaman birlikte açıklama yaptığımız konularda Bilgin Bey o kadar yürekten, o kadar samimi konuşur ki, basın bu konulara sahip çıkar ve ilgilenir. Örnek vermek gerekirse; hazır kıyma satışının yasaklanması, mekanik kıyma kullanımının yasaklanması, sucuk ve diğer et ürünlerininde farklı hayvanların etlerinin karıştırılmasının yasaklanması, ürünlerin kasaplarda parçalama izni alınması gibi, Bakanlık tarafından mevzuat değişikliklerin yapılması, Bilgin Bey'in sözünün dinlenildiğinin göstergesidir. 

2. SATTIĞI GÜVENİLİR VE YENİR
Hijyen, eğitim, özel denetim ve kodekse uygunluk laboratuvar analizleri yaptırmadan özetle içine sinmeyen, hiçbir ürünü tüketiciye vermez. Bunun en yakın şahidi benim. Yıllardır özel denetimlerini ve laboratuvar analizlerini benim yapmamı ister. Bu konudaki örnek titizliğini en iyi bilenlerdenim.

3. ELİNDEN TUTTUĞU SEVİLİR
Bunu bir örnekle vererek gayet net açıklayabilirim.. Etlerini verdiği lokantalara, Bilgin Şahin'in referanslarıyla gittiğinizde, bizzat Bilgin Bey'e yapılan ilgi, alaka ve sevginin, inanın fazlasıyla sizlere de yaparlar. Mesleki toplantıları yapacağım zaman, Bilgin Bey'den ne zaman destek istesem elimizden tutmuştur, kısıtlı kaynaklarımızı mükemmel toplantılara çevirmiştir. 

4. ZOR GÜNÜNÜZDE SİZİNLE BİRLİKTEDİR
Eğer dostuysanız gece yarısı arayın yanınızdadır. İnanın abartmıyorum, denizin ortasındaysa bile yüzerek de olsa mutlaka gelir. 

5. ÜYELERİNİ DERTLERİYLE DERTLENİR
Bunu benim size anlatmam gerekmez. sizler mutlaka yaşamışsınızdır. Defalarca tanık oldum, üyesinin derdini çözmeden, onun sevgi dolu yüreği, kıpır kıpır durmaz, ta ki o üyenin derdi çözülene kadar. 

6. ÖZEL VE GÜZEL BİR BABADIR
Bunun için, çocuklarını tanımanızı isterim. Bir baba, evlat ilişkisini ve sevgi, saygı paylaşımını göreceksiniz. 

Demir, "Bilgin Bey'i ancak bu kadar tanımlayabildim. Sizler daha detaylı tanıyorsunuz zaten. Kendisi gibi belirttiğim aynı özellikleri taşıyan, güzel insanlar topluluğu yönetim kurulunu da saygıyla selamlıyor, yaptıkları hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum" ifadeleriyle sözlerini tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 12:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52