Marketler sebze-meyveye el attı

Mevsim geçiş dönemini fırsat bilen marketler, hemen her ürüne zam yaptı. Hal ile raf fiyatları arasında yüzde 300'e varan fark tüketiciyi sarstı.

Marketler sebze-meyveye el attı
Sebze ve meyvede mevsim geçiş dönemi, fırsat zamlarını da beraberinde getirdi. Yüksek fiyatlı turfanda yaz meyvelerinin raflara çıkmasını fırsat bilen bazı marketler, diğer ürünlerin de etiketlerini değiştirdi. Halden sofraya gelene kadar sebze-meyvede görülen yüzde 300'ü bulan artışlar vatandaşın tepkisini çekti. Çiftçi, sebze-meyve fiyatlarındaki yüksek fiyatlardan aracıları sorumlu tutuyor. Hal esnafı da marketlerden dert yanıyor. Üretici, hal ve market üçgeninde de olan vatandaşın cüzdanına oluyor.

Vatandaşın mutfak masrafları gitgide kabarıyor
Hal ile market arasında en büyük fiyat farkı mandalinada görülüyor. Halde kilogramı 1.50 lira olan mandalina, markette 5.95 liraya satılıyor. Aradaki yüzde 297'lik fark şaşırtıyor. Halde 1.80 liraya satılan patates markette 3.99 lira fiyatla tezgahları süslerken; halden 1.30 liraya çıkan armut 4.45 lira, 3.5 liraya çıkan brokoli 9.99 lira, 2.5 liraya çıkan biber 5.49 lira fiyatla marketlerde boy gösteriyor.

GRAMAJA DİKKAT!
Ürünün etiketinde 1 kilosunun fiyatının yazdığından emin olun. Kampanyalı diye aldığınız ürünün, kampanya tarihine dikkat edin. Sebze-meyveler tartılırken yanlışlık olmaması için ürünün başında durun. Ambalajlı ürünlerin, üzerinde yazan kilo kadar olduğundan emin değilseniz, kasada tarttırın. Üretim ve tüketim tarihlerini okumadan ürün almayın. takvim.com.tr

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 11:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52