banner50

banner52

25 Eylül 2020 Cuma

Gıdalardan koronavirüs bulaşır mı?

Sütümüzün geleceği bilinçli ellerde

Pınar Enstitüsü, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmayı hedefliyor.

banner46
03 Haziran 2014 Salı 11:49
Sütümüzün geleceği bilinçli ellerde
Pınar Enstitü’nün öncülüğünde, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milas İlçe Müdürlüğü, Milas Süt Birliği ve Pınar Süt işbirliğiyle düzenlenen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi hayata geçti. 44 süt toplama merkezini ve 2600 üreticiyi kapsayan eğitimlerde çiğ süt üreticilerine hayvan sağlığı, hayvan beslemesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitimler veriliyor. 

"Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde" projesinde eğitimlerini tamamlayan süt üreticilerine Milas Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika törenine konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı “Süt üreticilerimizin toplumumuzun sağlıklı gelişmesinde çok önemli bir rolü var. Sağlıklı ürünler için öncelikle kaliteli hammaddeye ihtiyacımız var.   Üreticilerimizin bilgi ve tecrübesini arttırmak en büyük hedefimiz. Sütümüz onların ellerinde değer kazanıyor” dedi.

Çiğ süt eğitimlerinin önemine değinen Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Pınar olarak insan, hayvan ve çevrenin sağlığını birlikte ele alan “Tek Dünya Tek Sağlık” yaklaşımıyla hareket ettiklerini belirtti. Mehmet Aktaş: 
“Bugüne kadar üreticilerimizi sürekli eğiterek süt sektörünü geliştirdik. Bugün de Pınar Enstitüsü’nün “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu eğitimlerin hem biz sanayiciler hem de üreticiler için önemli değerler yarattığına inanıyoruz. Proje ile hayvan sağlığını, insan ve toplum sağlığının ön koşulu kabul eden “Tek Dünya Tek Sağlık” yaklaşımının da güzel bir örneği ortaya konulmuş oldu” dedi.

Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil, Mayıs ayında başlayacak eğitimlerin yılsonuna kadar devam edeceğini belirtti. Dilek Emil, ‘’Eğitimlerin içeriği çiğ süt üreticilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olması amacıyla, örnek bir grup üzerinde anket çalışması yapıldıktan ve ihtiyaçlar saptandıktan sonra oluşturuldu. Enstitümüz öncülüğündeki bilinçlendirme eğitimleri Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayhan Baştan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Alçiçek ve Pınar Süt uzmanları tarafından verilecek’’ diye konuştu. 

banner21

Anahtar Kelimeler: EğitimPınar SütÇiğ Süt

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20