banner50

banner52

28 Eylül 2020 Pazartesi

Gıdalardan koronavirüs bulaşır mı?

Konya'da organik tarım devrimi

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün “Organik Ürün Bilincinin Geliştirilmesi” toplantısında, il genelinde 1200 üreticinin organik tarım yaptığı açıklandı.

banner46
04 Haziran 2014 Çarşamba 14:52
Konya'da organik tarım devrimi
Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Organik Ürün Bilincinin Geliştirilmesi” toplantısı gerçekleştirildi. “Organik Tarım Ulusal Eylem Planı” kapsamında düzenlenen programa, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Katılımcılara organik üretim ve tüketimin önemi anlatıldı.

Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, organik ürün bilincinin oluşması için diğer kamu kurumlarının istişare ile beraber hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Günümüzde bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler ve ilaçlar yüzünden doğanın ekolojik dengesi bozulmaktadır. Bu yüzden insan sağlığı da olumsuz yönde etkilenmektedir. Ekolojik dengeyi tekrar kurmak ve topraklarımızın verimliliğini artırmak bizim elimizdedir.” dedi. Sertifikalı ve güvenli gıda temini olan organik tarım sistemini yaygınlaştırmak için kurum olarak çalışmalarını her geçen gün artırdıklarını belirten Baydar, şöyle konuştu: “Şehrimizde son yıllarda organik gıda üretimi, bir üretim sistemi olarak gündemimize girmeye başladı. 26 ilçe ve 138 mahallede yaklaşık bin 200 üretici organik tarım yapıyor. Bakanlığımız her yıl organik tarım yapan üreticilerimize organik tarım destekleme ödemesi yapmaktadır. Bu destek kapsamında meyve ve sebzede dekara 70 lira, tarla bitkileri üretiminde ise dekar başına 10 lira destek verilmektedir. Organik olarak üretilen ürünler, bakanlık tarafından yapılan sıkı incelemeler sonucu sertifikalandırılarak ‘organik ürün’ mührü ile mühürlenir. Sertifika sonucu bakanlık o ürüne güvence verip, kefil olmuş oluyor. Eğer bir üründe ‘organik ürün’ mührü varsa bu ürün gerçekten güvenilirdir. Amacımız ilimiz genelinde tüm tüketicilere sağlıklı ve güvenilir ürünün teminatı olan organik ürünleri tattırmak ve tüketimini artırmaktır.” dedi.

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20