Az ve sağlıklı yemeyi öğrenmeliyiz

"Hayatımız gibi beslenmemiz de hızlı ve özensiz" diyen Sedef İybar, bundan böyle sosyal medya üzerinden organik yemek tarifleri hazırlayacak.

Az ve sağlıklı yemeyi öğrenmeliyiz
Lezzetli, pratik ve en önemlisi sağlıklı beslenme önerileriyle dolu birbirinden keyifli televizyon programları ve yemek kitaplarıyla tanınan Sedef İybar bundan böyle sosyal medya üzerinden organik yemek tarifleri hazırlayacak. Orvital Organik Gıda’nın facebook sayfasından yayınlanacak “Sedef İybar’la Organik Tarifler” bölümünde takipçileri bilgilendirmeyi hedefleyen Sedef İybar “Ne yediğimizi bildiğimiz oranda sağlıklı beslenmeden söz edebiliriz. Önemli olan sağlıklı olanı bilmek, doğru ürünü seçebilmek ve onu tüketmek. Türk toplumu olarak az ve sağlıklı yemeği unuttuk. Hayatımız gibi beslenmemiz de hızlı ve özensiz. En acımasız davrandığımız organımız midemiz ki bu durum tüm sağlığımızı tehdit ediyor. Soframdan organik ürünleri eksik etmiyor, yemek yapmaya ve yemeğe özen gösteriyor, şeker konusunda ise hiç taviz vermiyorum” dedi. 
“Eskiden tavuk ucuz bir ürün değildi ve ayda bir tavuk yerdik”
Önemli bir protein kaynağı olan tavuğun  endüstriyelleşmenin bir sonucu olarak daha ucuz ve erişilebilir olmasını sağlık açısından bir tehdit olarak gören Sedef İybar “Eskiden herşey organikti ve bu denli seri üretim yoktu. Ayda bir tavuk yer ama suyuna da çorba yapmayı ihmal etmezdik. Şimdi eski lezzetleri, jölelenen tavuk sularını sadece organik ürünlerden alabiliyoruz” diyor. 

Sağlımız kadar hayvan refahı da çok önemli
Tarım ilaçlarının, antibiyotikli ve GDO’lu besinlerin yer almadığı organik ürünleri tercih ettiğini vurgulayan İybar “Toplum sağlığı kadar hayvan refahı için de organik üretim çok önemli. Hayvanların doğal ortamlarında beslenip çiftleştiği sağlıklı üretim anlayışının tüm ülkemizde yayıgınlaşmasını hedeflemeliyiz. Dünyada 50’li yıllarda kurulmuş bu alanda hizmet veren Hayvan Refahı Enstitüleri var. Ancak sağlıklı bir besicilik ve çiftçilikle sağlıklı nesller yetişebilir” dedi.

“Az ve sağlıklı yemeyi öğrenmeliyiz”
Evinin bahçesinde topladığı sebzelerle doğal tüketimi destekleyen ve mümkün olduğunca herşeyin organiğini tercih eden Sedef İybar “Organik ürün alırken pahalı diye yakınıyoruz. Organik üretimle konvansiyonel üretim arasındaki farkı bilirsek bu çelişkiye düşmeyiz. Az yiyelim ama sağlıklı olsun. Türk halkı olarak bunu öğrenmemiz lazım.”

Sedef İybar tarafından hazırlanan ilk organik tarif olan Tavuklu Enginar’a https://www.facebook.com/OrvitalOrganik sayfasından erişebilirsiniz. Her ay birbirinden lezzetli tarifler verecek olan Sedef İybar’dan lezzet ipuçları alabilirsiniz. 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 13:14

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52