Selva Gıda, İSO İkinci 500 Listesi’nde

İSO, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2015 yılı sonuçlarını açıkladı. Selva Gıda, ikinci 500'de geçmiş yıllarda olduğu gibi yine yerini aldı.

Selva Gıda, İSO İkinci 500 Listesi’nde


Gıdavitrini - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırması sonuçları açıklandı. 1988 yılından bu yana İttifak Holding çatısı altında faaliyet gösteren Selva Gıda, ikinci 500'deki yerini koruyarak başarısını yineledi.    

Araştırmaya göre, bir önceki yıla göre net satışlarını yüzde 6,6 artırarak 87 milyar 332,1 milyon liraya çıkaran İSO İkinci 500’ü oluşturan sanayi şirketlerinin 2014'te 71,8 milyar lira olan üretimden net satışları, 2015 yılında cari fiyatlarla yüzde 5,3 artarak 75,6 milyar TL oldu. 2015 yılı listesinde de kendisine yer bulan Selva Gıda’nın üretimden net satışları ise 115.869.596 TL olarak gerçekleşti.  
Türkiye’nin markalı makarna ihracat lideri
Makarna ihracatını her geçen yıl büyütürken, ürün portföyünü de zenginleştiren Selva Gıda, 2007 yılından bu yana ülkemizin markalı makarna ihracat lideri konumunda. Un ve makarna üretimi ile faaliyetlerine başlayan şirket, zamanla ürün çeşitliliğini artırarak hububat orijinli bir gıda şirketine dönüştü. Portföyüne yeni eklediği rüşeymli, yulaflı makarna ve tam buğday makarnası ile sektörde fark yaratmaya devam eden şirket, hem iç hem de dış pazarda gösterdiği başarılı performansı ile dikkat çekiyor.
Ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz
Konuyla ilgili açıklama yapan Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu, ikinci 500’ün 2015 listesinde de yer aldıkları ve başarılarını sürdürdükleri için onur duyduklarını ifade etti. Özkan; “Ülkemizin kalkınmasında pay sahibi olmak ve bu payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 9 yıldır kesintisiz olarak Türkiye’nin markalı makarna ihracat lideri konumundayız. Anadolu topraklarından çıkan ürünlerimizle, ülkemizi dünyanın dört bir tarafında başarıyla temsil ediyoruz. Kazandığımız her başarı, bizlere daha iyisini yapmak için güç veriyor. Yeni Türkiye’nin inşa edildiği bu dönemde sektörümüzün önemli oyuncularından biri olarak var gücümüzle çalışmaya, yarınlarımızın daha müreffeh olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 13:18

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52