Nestle klinik açıyor!

Tüketicilerin sağlıklı gıdalara olan ilgisini gören Nestle, bu tür ürünlerin yararları olduğunu göstermek ve gerekli kanıtları toplamak üzere klinik açıyor.

Nestle klinik açıyor!

Tüketicilerin sağlıklı gıdalara olan ilgisi gittikçe artarken, ürünlerine sağlıklı beyanı kullanmak isteyen firmaları zorlu onay aşamaları bekliyor. Nestle, bu tür ürünlerinin belirli yararları olduğunu göstermek amacıyla gerekli kanıtları toplamak üzere klinik araştırma üniteleri kuracak.

Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden Nestle, klinik araştırma programlarını İsviçre’nin Lozan kentinde kurulan yeni bir tesis ile tek bir çatı altında toplamayı düşünüyor. Firma, bu klinik araştırma merkezinin ürünlerin tadından insan sağlığına etkilerine kadar birçok alanda gelişme sağlanmasında yardımcı olacağını açıkladı.

Nestle’nin teknoloji bölümü şefi WernerBauer, “Klinik geliştirme çalışmalarımız, yeni ürünlerimizin ve ürün formüllerimizin tüketiciye yarar sağlayıp sağlamayacağını gösteren bilimsel kanıtlar elde etmek üzere kurulmuştur” dedi. Tesiste, obezite ve diyabet gibi hastalıklar hakkında araştırmalar da yapılacak.

Tüketicilerin sağlıklı ürünlere artan ilgisine paralel olarak regülatörler, üreticileri beyanlarını bilimsel olarak kanıtlamaya zorluyor. Avrupa’da regülatörlerin bu tür sağlık beyanlarını ince eleyip sık dokuması, firmaların işlerini oldukça zorlaştırırken birçok endüstriden de tepki alıyor.
Gıdahattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52