Muratbey Avrupa’ya know-how ihraç edecek

Muratbey, 8. Uluslararası Gıda Kongresi’nde gerek ihracat gerekse know-how satışıyla ilgili önemli görüşmeler yaptı.

Muratbey Avrupa’ya know-how ihraç edecek
Dünya pazarlarına sunduğu peynir çeşitleri ile Türkiye adına önemli başarılara imza atan Muratbey, Avrupa’ya know-how ihraç edecek.
Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, 8. Uluslararası Gıda Kongresi’nde gerek ihracat gerekse know-how satışıyla ilgili önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi. 
Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da ürün dağıtımı yapan Belçikalı bir firmayla sözleşme imzalamak üzere olduklarını açıklayan Erol, “Kongre sonrasında firmadan üst düzey yetkililer fabrikamızı ziyaret etti. Sonrasında Muratbey olarak bizler de onların fabrikalarını yerinde gördük. Muratbey Burgu’nun üretim hattını alıp üretime geçmeleri konusunda detayları görüştük. Yapılacak anlaşma ile Muratbey’in üretim teknolojilerine ilişkin teknik bilgileri de firma ile paylaşacağız” dedi.
Erol, Birleşmiş Arap Emirlikleri’nin en büyük gıda firmalarından biriyle de iş görüşmesi yapmak üzere bir araya geleceklerini belirterek, şunları kaydetti: “Muratbey, kongredeki katılımcıların ve ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.  Ürünlerimiz, İskandinavya Bölgesi’nin bilinen markalarından Valio yetkililerinin ilgisini çekti. Önümüzdeki dönem için bizimle neler yapabilecekleriyle ile ilgili görüşmek istediklerini söylediler. Yine İngiltere’de inovatif ürünler üreten markalara teknik danışmanlık hizmeti veren bir firmanın yöneticileri de Burgu’yu tanıtmak ve anlatmak istediklerini ifade ettiler.”
8. Uluslararası Gıda Kongresi, bu yıl 17-18 Haziran tarihlerinde İstanbul Conrad Otel’de gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen uluslararası isimlerinin sunuşlarının izlendiği konferansta, birçok iş bağlantısı için de önemli görüşmeler yapıldı.
Kongreye 19 ülkede Helix Cheese ismi ile tescillenen, hem lezzeti hem şekliyle Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan Burgu peyniri ile katılan Muratbey, kongredeki katılımcıların ve ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Kongrede, inovatif ürünlerin tanıtıldığı ve tadım yapıldığı Muratbey Standı, dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen sektör oyuncuları tarafında büyük ilgi gördü. 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 17:16

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52