Bu lokum tam bir enerji kaynağı

Türkiye keçiboynuzu üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Antalya'da, keçiboynuzu bitkisinden lokum üretildi.

Bu lokum tam bir enerji kaynağı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaklaşık 40 yıldır lokum üretimi yapan Ali Özen, bu yıl ilk defa keçiboynuzu lokumu üretmeye başladı.

Manavgat’ta 1975 yılından bu yana lokum imalatçılığı yapan Ali Özen, bu yıl ilk defa keçiboynuzu lokumu üretmeye başladı. Lokumuna Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) destek veriyor. Manavgat’ta lokum imalatçılığı yapan Ali Özen yaptığı açıklamada, bugüne kadar onlarca çeşit lokum ürettiğini, bu yıl ilk defa Türkiye’de keçiboynuzu lokumu üretmeye başladığını söyledi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Manavgat’ın yöresel ürünlerini markalaştırma çalışmaları kapsamında kendi adına keçiboynuzu lokumu üretme fikrini çıkarttığını belirten Özen, şöyle konuştu:
"MATSO ve MASİAD başta Manavgat’ta yetişen ürünlerden marka ürünleri çıkarmak için çalışma yapıyorlar. Daha önce Manavgat susamı ile ilgili yapılan çalışmalarda da susamlı lokum üretmiştim. Çok beğenilmişti. Bu yıl da Manavgatımız da yetişen keçiboynuzu lokum denemesini yaptım. MASİAD’ın bu yılki İş Kadınlar Fuarı’nda ilk defa keçiboynuzlu lokumumuzu görücüye çıkarttık. Fuarda lokumumuz çok beğenildi ve üretilmesi için teşvik edildi. Başta Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu olmak üzere, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MASİAD Başkanı Turgay Akar, yaptığımız çalışmayı tebrik ederek üretilmesi için teşvik ettiler."

Üretim anlamında biraz geç kaldıklarını ama zamanla Türkiye’de ve dünyada çok iyi tutulacağına inandığını belirten Özen, ileriki zamanlarda keçiboynuzlu kahve üretmeyi de düşündüklerini söyledi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş da Ali Özen’i Manavgat’a katkı sağlayacak bu girişimden dolayı tebrik ettiğini belirterek, Manavgat’ta ki yöresel ürünlerin markalaşması için yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Manavgat’ın sadece turizmde değil, yöresel ürünleri ile de markalaşması gerektiğini ifade eden Başkan Boztaş, şunları kaydetti:
"Manavgat’a yerli ve yabancı milyonlarca turist geliyor. Bu turistler ülkelerine eli boş dönüyor. Çünkü marka değerli ürünlerimiz yok. Markalaşma çalışmaları kapsamında başta Manavgat Susamı ve ürünleri, Belenobası Karpuzu, Manavgat Portakalı, Manavgat Zeytinyağı ve Manavgat Defnesi gibi çeşitli yöresel ürünlerin markalaşması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Manavgat Keçiboynuzu ve ürünleri de bu çalışmalardan bir tanesi. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların sonuçlarını meyvelerini verecek. Manavgat’a gelen yerli yabancı turistlerimiz, ilçemizden ayrılırken Manavgat ürünlerini de götürmek isteyecek.”

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 19:14

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52