Türkiye’nin ilk meyve suyu markalarından Meysu, bir ilke daha imza attı. Meysu, üretim süreçlerinde yaptığı köklü reformlarla, Türkiye’de “Helal” belgesini kullanmaya hak kazanan ilk meyve suyu markası oldu.
“Uluslararası Helal Konseyi” tarafından akredite edilen “Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği” GİMDES tarafından verilen belge ile, Meysu markalı vişne, şeftali, kayısı, portakal, karışık nektar çeşitleri artık “Helal” belgeli.
Kayseri’de 1948 yılında akide şekeri ve şekerleme ürünleri ile faaliyetine başlayan, Türkiye’nin ilk gıda eksperi Güldüoğlu Ailesi’ne ait Gülsan Gıda çatısı altındaki Meysu, aldığı helal gıda belgesiyle Arap ülkelerine meyve suyu ihraç edecek.
Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, helal gıda atılımıyla birlikte ihracatta büyük hedefleri olduğunu belirterek, Kayseri'de uzun yıllardır gıda sektöründe hizmet verdiklerini ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Güldüoğlu, meyve suyu sektöründe Türkiye'de helal belgesini alan ilk firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Güldüoğlu, aldıkları belgeyle daha önce girmekte zorlandıkları Arap ülkelerine de ürün ihraç etmenin yolunun açıldığını söyledi.
Meysu, alınan helal gıda belgesi sayesinde, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Katar ve Irak gibi Arap ülkeleriyle birlikte uzak doğudaki Endonezya ve Malezya'ya meyve suyu ihraç etmeyi hedefliyor. Irak'la görüşmeleri tamamlayan Meysu, önümüzdeki günlerden itibaren ihracata başlıyor.
Türkiye'de helal gıda belgesine gereken önem verilmediğinin altını çizen Bekir Güldüoğlu, “İslam ülkeleri, ürünün ve ham maddesinin helal olup olmadığı konusunda çok hassas. En küçük tereddütleri olan gıdayı kesinlikle tercih etmiyorlar. Biz aldığımız bu belgeyle öncelikle insanların ön yargılarını kırmış olduk. Zaten standartlara uygun üretim yapıyorduk ama bunu aldığımız belgeyle de tescillemiş olduk" diyor.
Helal belgeli ürünlerin dünyadaki ihracat payının 2.5 trilyon. Gülsan Gıda, Meysu üzerinden aldığı helal gıda sertifikasıyla kapasitesini yüzde 40 arttıracak.
Yeni pazarların oluşmasıyla birlikte kapasite artırımına gidilecek firmada, ihracat yapılan ülke sayısının da artması yönünde adımlar atıldı. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, 2014 yılının kendileri için ihracat ve kapasite artırım yılı olacağını vurguladı. 45 ülkeye fiili ihracat yapan Gülsan Gıda’nın helal gıda sertifikasıyla ülke sayısını 60'a çıkarmayı, cirosunu yüzde 15 arttırmayı hedefliyor. Güldüoğlu, "Yıllık 150 bin ton olan meyve suyu üretim kapasitemizi 2014 yılında yüzde 40 artırarak 210 bin tona çıkartacağız, yüzde 15 olan ihracatımızı da yüzde 25'e çıkartacağız. Ayrıca helal gıda belgesi sayesinde oluşturduğumuz yeni pazarlar bize önemli referans olacak" diye konuştu.
Meysu bir ilki daha başardı
Meysu, üretim süreçlerinde yaptığı köklü reformlarla, Türkiye’de “Helal” belgesini kullanmaya hak kazanan ilk meyve suyu markası oldu.
YORUM EKLE
1
Koska iki lezzeti bir araya getirdi
2
Ovalı Konya Mutfağı'nda lezzet geçidi
3
Nostalji meraklıları buna sevinecek
4
ESK piyasaya müdahale etmeli
5
İstanbul fındık ihracatına kapı oldu
6
Ülker'in patronundan gövde gösterisi
7
Şeker'den doğru beslenmeyle korunun
8
Balığın kadim dostu helva Dardenia’da
9
Bağışıklık sistemini kefirle koruyun
10
Mayalı gıdalardan uzak durun!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:36
GÜNEŞ
08:08
ÖĞLE
13:00
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09