Ülker'in patronundan gövde gösterisi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grup şirketleri ve yeni yatırım stratejileri hakkında açıklamalar yaptı.

Ülker'in patronundan gövde gösterisi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grup şirketlerinin yatırım stratejileri ve gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Murat Ülker, BİM'deki hisselerini satmayabileceğini söyledi.

BİM'deki yüzde 5 hisselerinin durduğunu anımsatan Ülker, bu hisseleri satıp satmayacaklarına ilişkin, "Hala değer kazanıyor, satmasak daha iyi sanki. Yani satınca parayı ne yapacağınız önemli. Türkiye'de bu alışılmış bir şey değil ama bizim her zaman birkaç milyarımız var. Dünyanın her yerinde portföy yatırımı olarak kullanıyoruz. Öbür türlü işimizin sigortası olmaz" şeklinde konuştu. Murat Ülker'in bu açıklaması, grup şirketlerinin güçla yapısını yansıtması açısından gövde gösterisi olarak yorumlandı.

Godiva için de ürün üretebiliriz
Ülker, yakın zamanda satın aldıkları DeMet's Candy'nin kalitesinden memnun kalırlarsa Godiva için de ürün üretmek istediklerini söyledi.

ABD'de de Ülker markasını sattıklarını belirten Ülker, ancak buraya yeteri kadar mal gönderemedikleri ve orada bir ayakları olmadığı için çok başarılı olamadıklarını kaydetti.

Godiva'daki lüks algısını yok etmek istemediklerini vurgulayan Ülker, DeMet's Candy'yi ABD'deki Godiva'nın satın aldığını, kendilerinin şirketi doğrudan satın almadıklarını dile getirdi.

Godiva'nın halka arzı konusunda da Ülker, "Godiva Türkiye'de halka açılmayacağına göre, ABD'de de halka açılmak için çok küçük" dedi.

Murat Ülker, konsolidasyonun devam ettiğini ama 2013 yılında ciroyu daha önce yüzde 13-14 hedeflerken, yüzde 17-18 civarı büyüme ile kapattıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 18:06

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52