Konya Şeker bölgeye tarım marketler kuruyor

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya'nın Derbent ilçesine Konya Şeker'in bir tarım marketi kuracağını söyledi.

Konya Şeker bölgeye tarım marketler kuruyor

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya'nın Derbent ilçesine Konya Şeker A.Ş.'nin bir tarım marketi kuracağını söyledi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent Ziraat Odası Başkanı Ramazan Sarıçiçek, köy ve mahalle muhtarlarından oluşan bir heyet, Recep Konuk'u makamında ziyaret ederek, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 61. Olağan seçimli Genel Kurulu'nda yeniden göreve seçilmesinden dolayı kutladı.

Belediye Başkanı Acar, Konuk'un daha önemli ve büyük hizmetlerle yola devam edeceğine inandığını belirterek, Derbent'te kurulması için çalışma başlatılan Aladağ Kayak Merkezi ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Kayak merkezi ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Konya Şeker'in de bu bölgede projeye 5 yıldızlı bir otelle katkı sağlaması halinde bunun kendilerini oldukça mutlu edeceğini kaydeden Acar, "O zaman o güzelliği de hep beraber yaşarız. Ama ondan önce atılacak adımlarımız var. İnşallah biz onları da en kısa zamanda tamamlamaya çalışacağız. Derbent önümüzdeki dönemde yayla, dağ ve turizm merkezi olarak bölgeye hizmet verecek. Aladağ kayak merkezi ile bu açılımı da sağlayacağız" dedi.

Recep Konuk ise, Türkiye'de müthiş bir yatırım iklimi olduğunu, herkesin bunun içini doldurmasının görevi olduğunu ifade ederek, "Bizim şu anda Ilgın'da 620 yataklı kaplıca otelimiz başlamak üzere, sağlık merkezi olacak orası. Yani bu alana da girmiş olacağız. Derbent ziyaretimde ifade ettiğim; Derbent'in Davos olması konusunda, samimiyetle ifade ettim. Derbent bunu kucaklayacak, kaldıracak coğrafi şartlara sahip. Yani Davos ekonominin kurulmuş olduğu bir üs ise, gıdanın konuşulduğu muadil üsse de ihtiyacı var. Olabilir, olmalı. Bu anlamda bize her ne düşecekse, biz de olmak isteriz. Bunun pratiği hemen uygulanabilirlik noktasında da Derbent ilçemize bir zincir çalışmamız var. Kuracağımız mağaza, bir satış ve kooperatif mağazası olmayacak. Oraya bir tarım marketi kuracağız" dedi.

Konuk, Derbent ilçesinin hayvancılık potansiyelinin de harekete geçirilmesi gerektiğini bununla ilgili proje ve çalışmalar da yürüttüklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52