Huqqa her kesimin restoranı olacak

Boğaz'da Reina ve Sortie'nin yanında restoran açarak yeme-içme sektörüne giren Atasay'ın patronu Cihan Kamer, 12 milyon liralık yatırım yaptı

Huqqa her kesimin restoranı olacak

İstanbul Boğaz'ında, Reina ve Sortie'nin hemen yanında geçen ay kapılarını açan ve herkesin merak edip konuştuğu bir mekân var; Huqqa... Sahibi Atasay'ın patronu Cihan Kamer. Yeme-içme sektörüne girmeye karar veren Kamer'in yeni mekânı "bistro kafe" konseptinde hizmet veriyor. En önemli özelliği ise 24 saat açık olması. Açılır açılmaz hakkında çok yazıldı, çizildi, konuşuldu. Yorumlarda sürekli alkolsüz olması ve nargile içilmesi ön plana çıktı. Huqqa'nın girişi, gece kulübü girişi gibi. Mekânın bahçe kısmı henüz açılmamış olsa da manzara çok güzel. Hemen her yerde küçük LCD ekranlar görmek mümkün. Bununla birlikte mekânın ortasında oldukça büyük ve seyirlik bir ekran var. 300 çeşidin olduğu mönü iPad'lerde geliyor ve yemek seçimi buradan yapılıyor.

AYLIK KİRASI 135 BİN LİRA
Restoranın mimarı, İstanbul'da birçok lüks mekân ve eve imza atmış tanınmış isimlerden Mahmut Anlar. Restoran, önümüzdeki günlerde bahçe bölümünü de açacak ve bir steakhouse ile yat marketi hizmete girecek. Arazi ise Denizcilik İşletmeleri'ne ait. Kamer bu araziye ayda 135 bin lira kira ödüyor. Yatırım bedeli ise 12 milyon lira...

* Cihan Bey mekân nasıl doğdu?
* Aşçıbaşımızı Galatasaray Adası'ndan transfer ettik. Bu konsept farklı olacağından onu Rusya'ya, Dubai'ye gönderdik. Oralarda nargile ve yemek konseptinin bir arada sunulduğu mekânlar çok popüler. Aşçı oradaki mutfakları inceledi. Birçok ülkeyi gezdiğim ve lezzete önem verdiğim için aklımda hep böyle bir mekân açmak vardı. Mesela New York'ta 7. caddenin üzerinde bir pizzacı var, dünyanın en ince hamuruyla pizza yapıyor. Onun kullandığı makineyi getirdik Amerika'dan. Her şeyi, ne nerede lezzeti ve ünlü ise oradan seçmeye gayret ettik.

* Hedef kitleniz kimler?
* Müşteri profilinin %70'i muhafazakâr kesim. Aşağıda mescitlerimiz de var. Bu şeritte, Boğaz'da alkol kullanmayanlar için bu kadar lüks yapılmış mekân yok. Ancak hedef kitlemiz muhafazakârlar mı, hayır değil. Alkol kullanmayan ya da gittiği yerde alkol almak istemeyen herkes...

RESTORAN 2.5 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULU
* Mekânın bulunduğu alanın büyüklüğü ne kadar?
* 4 bin 460 metrekare. Kiraladığımız alan ise 2 bin 400 metrekareyi buluyor. 550 metrekarelik oturum alanı var. Türkiye Denizcilik İşletmeleri burayı ihaleye çıkarmış. Arkadaşım ihaleyi aldı. 4-5 ay sonra 'böyle bir yer var' dedi. Ben de böyle bir yer arıyordum ve ayda 135 bin lirayla kiraladım. Bomboş metruk bir araziydi. 12 milyon lira para harcandı.

ALKOLSÜZ KONSEPTİN MARKASI
* Neden bu işe girdiniz?
* İşin ekonomisi çok güzel. Türkiye'den başlayarak, alkolsüz konseptin en iyi markası olmayı hedefliyoruz. Bu markanın İstanbul ve Boğaz'dan çıkması gerekiyordu. Hem alkolsüz olacak, hem çok keyifli bir yemek verecek, hem de arkasından nargile sunarak muhteşem bir akşam yaşatacak. Huqqa 2023'te bu özellikleriyle dünya markası olmaya aday.

ÇOK ŞÜKÜR ARTIK AYRIŞMA YOK
Ünlü işadamı, "10 yıl önce bu cesareti gösteremezdim. Çünkü Paper Moon'a gittiğimde "Artık Beyaz Türkler'in mekânındalar" dediler. Ayrışma denilen olay dönemde aşırı yaşanan bir şeydi. Çok şükür daha güzel noktaya doğru gidiyor" dedi.
sabah.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52