Komgıda bakliyat yatırımıyla atağa kalktı

Komgıda, 18 milyon TL’yi bulan yatırımla damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesislerini faaliyete geçirdi.

Komgıda bakliyat yatırımıyla atağa kalktı
Kombassan iştiraki Komgıda’nın, sektöründe elde ettiği başarıyı iki yeni yatırımla perçinlediğini söyleyen Genel Müdür Fatih Doğan, şirketin toplam 18 milyon TL’yi bulan yatırımla damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesislerini faaliyete geçirdiğini ifade etti.

Kombassan'ın gıda alanındaki yatırımlarından olan Komgıda’nın, halen 390 kişiye istihdam sağladığını ve 76 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 1 milyon 100 bin metrekare alana sahip tesislerinde Golda ve Melda markaları ile üretim gerçekleştirdiğini aktaran Komgıda Genel Müdürü Fatih Doğan, “Makarna, bisküvi, un, irmik ve bakliyatın yanı sıra hayvancılık tesisi yatırımlarıyla da bölgede söz sahibi olmayı hedefleyen Komgıda, Japonya dahil 84 ülkeye ihracat yapıyor” dedi.
Mevcut kapasitesi günde 270 ton makarna, 500 ton irmik, 250 ton un olan, Golda ve Melda markaları ile makarna, un, irmik ve bisküvi üretimi yapan Komgıda’nın, yeni yatırımla İç Anadolu Bölgesi’nde ilk olma özelliği taşıyan bakliyat tesislerini de üretim portföyüne dahil ettiğini kaydeden Doğan, “Bakliyat tesisimizdeki çalışanlarımızla beraber Karaman’da çalışan sayımızı 400’ün üzerine çıkardık. Komgıda, sağladığı yüksek istihdamla Türkiye İş Kurumu Karaman İl Müdürlüğü tarafından ‘İstihdama En Çok Katkı Sağlayan Firma’ ödülüne layık görüldü. 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulu olan bakliyat tesislerinde, saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek işlenebilecek” bilgisini verdi.

Golda’nın 2012 yılı içinde, 12 milyon 581 bin 337 kilogram makarnalık buğday, 1 milyon 42 bin 860 kilogram ekmeklik buğday tescil ettirdiğini bildiren Doğan, “Golda ayrıca, 43 milyon 599 bin 602 kilogram makarna, 4 milyon 461 bin 244 kilogram bakliyat, 1 milyon 149 bin 484 kilogram irmik, 12 milyon 246 bin 241 kilogram un, 306 bin 485 kilogram bisküvi tescil ettirerek Karaman ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı” ifadesini kullandı.

Fatih Doğan, hayvancılık ve bakliyat alanındaki yatırımlarının 18 milyon TL’yi bulduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Komgıda, Karaman’ın Kâzımkarabekir ve Konya’nın Karapınar ilçelerinde yapılan yatırımla, 22 bin metrekaresi kapalı ve yarı açık olmak üzere toplamda 320 bin metrekare alana kurulu hayvancılık tesislerinde, bugün itibarıyla bin 700 baş damızlık süt sığırı ve bin 600 dekar alanda ise yem bitkisi yetiştiriciliği yapıyor. Önümüzdeki günlerde damızlık hayvan sayısını da kademeli olarak 3 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.”

“Müslüman yoğunluklu pazarlarda daha etkin olacağız”
Fatih Doğan, Uluslararası Helal Konseyi tarafından akredite edilmiş, helal gıda ve helal sertifikalandırma derneği olan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından almış oldukları ‘Helal Gıda Sertifikası’nın büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu belge ile Müslüman yoğunluklu pazarlarda daha etkin olacaklarını dile getiren Doğan, şunları ifade etti: “Golda ve Melda markalarıyla üretim yapan makarna, un, irmik ve bakliyat fabrikalarımız için alınan Helal Gıda Sertifikası, ulusal ve Müslüman yoğunluğunun bulunduğu uluslararası pazarlarda her geçen gün daha da fazla aranan ve tercih edilen bir belge olmaya devam ediyor. Komgıda olarak almaya hak kazandığımız Helal Gıda Sertifikası ile birlikte tüketici güveninin artması, uluslararası pazarlara giriş kolaylığı, perakende dağıtımı ile güçlü bağlar kurma, şeffaflık, üretim verimliliğinin artırılması, önemli gıda risklerinin minimize edilmesi, iç süreçlerin etkili kontrolü ve hata yapma riskinin minimize edilmesi, gıda güvenliğine proaktif bir yaklaşım getirilmesi gibi artılar elde edeceğiz. Ayrıca, uluslararası kabul görmüş BRC ve IFS Gıda Güvenliği standartlarında üretim yaptığımızı belgelemek için de çalışmalara başladık. Kısa süre içinde bu çalışmaların neticelerini de almayı umut ediyoruz.”

“Türkiye’de ilk glutensiz meyveli irmiği Golda üretti”
Golda olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almakta olduklarını ifade eden Fatih Doğan, “Glutene karşı alerjisi olan çölyak hastaları, ömür boyu buğday, arpa ve çavdardan imal edilen ürünleri tüketemiyor. Bu nedenle firma olarak bu konuda hassas davrandık. Gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiye’de ilk olarak glutensiz meyveli irmiği ürettik. Buna ilave olarak yine glutensiz un üretimini gerçekleştirdik. Bu ürünlerimizden dolayı gayet olumlu tepkilerle karşılaştık.

Glutensiz ürünlerimizin insanımızla buluşmasına vesile olduğu için Türk Kızılayı’na teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çölyak hastalarından gelen önerilerle Ar-Ge çalışmalarına devam ediyoruz. Komgıda olarak insan sağlığı için birçok değerli proje üzerinde de çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz” ifadesini kullandı.
kobiden.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52