Elvan ve İTÜ Ar-Ge için anlaştılar

İTÜ ile Elvan Gıda arasında, ürünler için Ar-Ge çalışmaları ve öğrenci iş imkanları konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.

Elvan ve İTÜ Ar-Ge için anlaştılar
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Elvan Gıda arasında, ürünler için Ar-Ge çalışmaları ve öğrenci iş imkanları konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.

İTÜ Rektörlüğü'nde gerçekleşen anlaşma töreninde konuşan Elvan Şirketler Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, iş birliği, şirket politikaları, ihracat stratejileri ve yatırım planlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İTÜ ile yapılan anlaşmanın şirketin Ar-Ge alanındaki politikalarının bir yansıması olduğunu belirten Kadiroğlu, "Ar-Ge bütçemiz 2 milyon dolar düzeyinde, bu da toplam cironun yüzde 2'sini oluşturuyor. Hedefimiz ise bu harcamaları yüzde 3 seviyesine çekmek. Şekerleme ve unlu mamüllerle ilgili elimizde proje yoğunluğu var bunları İTÜ ile beraber şekillendireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Sağlanan işbirliğiyle ürün geliştirme konusunda iki kurum arasında Ar-Ge projeleri yürütüleceğini ve üniversite öğrencilerine çeşitli iş imkanlarının sağlanacağını kaydeden Kadiroğlu, Türkiye'nin ilk Ar-Ge merkezi kuran gıda firması olduklarını belirterek, "Bu işbirliği her iki kurum için de çok başarılı süreçlerin başlangıcı olacaktır inşallah" ifadesini kullandı.

Yatırım planlarına ilişkin yurt içinde ve yurt dışında gelişmelere açık olduklarını belirten Kadiroğlu, "Satın alma konusunda yurt içi ve yurt dışında arayış içindeyiz. Gıda dışında bir işe girmeyi düşünmüyoruz. İngiltere'de bir görüşmemiz var. İngiliz şekerleme şirketi ile Türkiye'de yatırım projesi. Müslüman coğrafyaya hitap edebilme kabiliyeti.  Birlikte Türkiye'de yatırım olabilir. Yurt dışında mevcut bir marka satışa çıkmış marka, bunlara ilgili görevlendirdiğimiz fonlar var. somut olan bir şey yok" şeklinde konuştu.

"İş birliklerinin artmasını diliyorum"
İTÜ Rektörü Prof. Dr Mehmet Karaca ise üniversite ve sanayi kuruluşları arasındaki işbirliklerinden her durumda Türkiye'nin kazançlı çıkacağını söyledi. Karaca, "Bu sosyal sorumluluk projelerinin sanayiyi geliştirmek ve nitelikli insan yetiştirmek açısından iyi bir köprü olduğunu düşünüyorum. Bu iş birliklerinin artmasını diliyorum. İnşallah diğer bilimlere de öncü olur" değerlendirmesini yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52