Ganik Şekerleme organik marmelat üretecek

Ürün çeşitleri arasına geçtiğimiz yıl marmelat grubunu ekleyen Ganik Şekerleme organik marmelat üretimine başlıyor.

Ganik Şekerleme organik marmelat üretecek
Marmelat ürünlerine önümüzdeki dönemlerde yeni ürünler ekleyeceklerini ve organik marmelat üretimine başlayacaklarını dile getiren Ganik Şekerleme firma sahibi Gökhan Sarıarslan, ileriye dönük üretim hedeflerinin bu yönde olacağını kaydetti. Ürün çeşitleri arasına geçtiğimiz yıl marmelat grubunu eklediklerini anlatan Sarıarslan, doğal ve katkısız marmelat için bu ayın sonunda organik marmelat üretimine başlayacaklarını açıkladı. Bu konuda çalışmalarının devam ettiğini aktaran Sarıarslan, “Doğal marmelatlarda olduğu gibi yine albenisi yüksek ve adından söz ettirecek bir ürün grubu ile marketlerdeki yerimizi alacağız” dedi.
Türkiye’deki tüketicilerin çoğunun kahvaltıda reçel tükettiğini söyleyen Gökhan Sarıarslan, marmelat ürünlerinin Avrupa’da daha çok tüketildiğini belirtti. Ganik Şekerleme olarak marmelat ürünlerini de Türk kültürüne kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Sarıarslan, “Organik ürünlerle marmelatımıza daha çok lezzet katacağımızı ve aranan bir marka olacağımızı düşünüyorum. Tüketici için marmelat dendiğinde ‘Ganik’ markasının özel anlam ifade etmesini istiyoruz. Yani çok üst kalitede bir ürün ortaya çıkarma arzusundayız ki sanıyorum  ‘Kuşburnu Marmelatı’ ürünümüzle bu hedefimizi tüketiciye de gösterdik. Şimdi ise organik marmelatlarımız ile tüketiciye kendimizi tekrar gösterme gayesindeyiz” diye konuştu.

Ganik Şekerleme’nin 1953 yılında Çorum’un İskilip ilçesinde kurulduğunu dile getiren Gökhan Sarıarslan, bölgenin duyduğu ihtiyaç ve kaliteli üretim sonucunda yıldan yıla büyüdüklerini aktardı. Bugün ise ihracat yapan ve Türkiye’nin bilinen bir markası haline geldiklerini ifade eden Sarıarslan, “Sektörde ürün kalitesi açısından üst sırada yer almaktayız, ama genel olarak bir sıralama yaparsak ilk beş firma arasında olduğumuzu söyleyebilirim” aktarımını yaptı. Tesislerinde 50 personel ile sadece Çorum’a değil yurt geneline hizmet verdiklerini dile getiren Sarıarslan, 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesislerinin bulunduğu bilgisini verdi. Sarıarslan, tahin helvası, reçel çeşitleri, marmelat, lokum, tahin, pekmez ve kakaolu fındık kreması imal ettiklerini vurguladı. Sarıarslan, ayrıca Nutto markasıyla da kakaolu fındık kreması imal ettiklerini anlattı. Perakende sektörüyle ilgili girişimlerinin de bulunduğunu kaydeden Sarıarslan, öncelikle Çorum’da, daha sonrasında ise İstanbul’da iki mağaza açtıklarını dile getirdi. Bu konuda yeni yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekleyen Sarıarslan, Anadolu yakasında Üsküdar ve Maltepe’de bulunan fabrika satış mağazalarını Avrupa yakasına ve sonrasında da daha fazla noktaya taşımak istediklerini belirtti. Sarıaraslan, ileriki dönemlerde franchising olarak da başarılı bir şekilde büyümeyi hedeflediklerini aktardı.

Geleneksel tatların üretimini yapan bir firma olarak en çok kaliteye değer veren ülkelerle çalıştıklarını vurgulayan Sarıarslan, “İhracat yaptığımız ülkeler arasında Tayvan, Hongkong, Japonya, Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin bulunuyor. İhracat yapmadığımız ülkeler için ise pazar araştırmamızı yapıp, temaslar kuruyoruz. Ürünler kabul görürse zaten devamı geliyor” şeklinde konuştu.
kobiden.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52