İyi Tarım Beypiliç’e ödül getirdi

İyi Tarım Uygulamaları standartlarını başarılı şekilde uygulaması ve sektörel katkıları nedeniyle Beypiliç'e ECAS tarafından plaket takdim edildi.

İyi Tarım Beypiliç’e ödül getirdi

Haber / Abdullah Türkmen
Gıdavitrini - Türkiye piliç eti sektörünün öncü markası Beypiliç’e gıda ve tarım sektöründe faaliyet gösteren bağımsız ve tarafsız kuruluşu ECAS tarafından plaket sunuldu. 

Beypiliç’in sürdürülebilir tarımın temelini oluşturan “İyi Tarım Uygulamaları” standartlarını başarılı şekilde uygulaması ve sektörel katkıları nedeniyle sunulan plaket, gıda ve tarım alanında faaliyet gösteren sınırlı sayıda şirkete sunuluyor. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen “İyi Tarım Uygulamaları” sertifikasını 2013 yılında alan Beypiliç, yüksek standartlarını tüm çiftliklerinde yıllardır başarıyla uyguluyor.

İyi Tarım Uygulamaları; çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretim yapılarak doğal kaynakların korunmasını amaçlıyor. Aynı zamanda İyi Tarım Uygulamaları, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliği sağlıyor.

Gerek kaliteli ve verimli bir tarımsal üretim gerekse güvenli gıda tüketimi açısından önem taşıyan İyi Tarım Uygulamaları standartları, tüketicilerin daha sağlıklı gıdalar tüketmesini amaçladığı gibi üreticilerin rekabet gücünü de arttırıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 11:17

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52