Evet kampanyasına Baklavalı destek

Kanaat önderleriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, üç ayrı terör örgütüyle mücadele ettiklerini ifade ederek, "İnşallah 'Evet' çıkacak, terör örgütleri bitecek" dedi.

Evet kampanyasına Baklavalı destek

Haber / Buğrahan Kırımlı
Gıdavitrini - Kanaat önderleriyle İstanbul'da bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım'a baklavacılardan "Evet" desteği geldi. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'a üzerinde "Evet" yazan baklava hediye etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından WOW Otel'de düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kanaat önderleri buluşması toplantısına Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci , Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kanaat önderleri katıldı. 

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu salonda bulunan herkes kimliğiyle gurur duysun. Kürtseniz Kürtlüğünüzle, gurur duyun. Hangi mezhep hangi meşreptenseniz gurur duyun. Ama en önemlisi ay yıldızlı bayrağımızla ve devletimizle Türkiye Cumhuriyetiyle gurur duyun. Bölge insanının, Kürtlerin, Türklerin, sorunu terör örgütü. Terör örgütünü aramızdan çıkarıp atacağız. Terörün T'si kalmayana kadar; vatandaşlarımızın yurdun her köşesine rahatça seyahat edebileceğinden ve iş kurabileceğnden emin oluncaya kadar eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz devam edecek. Bu yola baş koyduk. Burada bugün birlik beraberlik mesajı veriyorsunuz. Hepimizin göz rengi aynı değil ama aynı olan bir şey varsa o da gözlerimizden düşen gözyaşlarının rengidir. İnşallah Evet çıkacak onlar da bitecek" dedi.

Hollanda, Almanya, İsviçre, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinin tutumuna sert tepki gösteren Yıldırım, "Onlar da çok keskin bir şekilde hayır korosunun içine dahil oldular. Bunlar aslında anlaşılmayacak bir şey yok. Güçlü bir Türkiye bölgesinde istikrarı sağlamış, sadece kendisine değil komşularının da geleceğini bel bağladığı bir Türkiye bunları rahatsız ediyor." dedi.

Türkiye’yi hep birlikte geleceğe taşıyalım
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ise, “Rabbim bugün Türkiye’nin bütün renklerini bu salonda toplamayı nasip etti. Sivil toplumumuzun çok değerli temsilcileri ve kanaat önderleri var. Davetimize icabet eden bütün kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah 16 Nisan’da Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olsun. İnşallah hep birlikte biz Türkiye’yiz anlayışını çok daha güçlü kılarak Türkiye’yi hep birlikte geleceğe taşıyalım” dedi.

Evet yazan baklava ikram edildi
Toplantının sonunda Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Başbakan Binali Yıldırım'a üzerinde "Evet" yazılı baklava hediye etti.

Daha önce "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" temalı benzer ikramlarla siyasi üslubun seviyesini ve siyasetin tadını muhafaza etmeye gayret gösterdiklerini ifade eden BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, referandum süreciyle ilgili görüşlerini Gıdavitrini'ne anlattı. 15 Nisan'ın Türkiye için hiç olmadığı kadar önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu artık devletimizin bekası meselesidir, bütün dünyanın "Hayır" cephesinde birleşmesi bile bizim nasıl bir tavır almamız gerektiği konusunda önemli mesajlar veriyor. Gerek şahsım gerek sektör temsilcilerimiz, olaya bu pencereden bakıyoruz. Ülkemize, bayrağımıza ve birliğimize sahip çıktıkça, aleyhimize olan tüm hesaplar boşa çıkacak, tüm cepheler başarısızlığa uğramak zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 14:11

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52