Giresun'da kantinlere sıkı denetim

Sağlıklı nesiller için sağlıklı ve güvenilir gıdalar gereklidir prensibiyle harekete geçen Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü il genelindeki okul kantinlerini denetliyor.

Giresun'da kantinlere sıkı denetim

Haber / Hidayet / Dağıstanlı
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Giresun merkez ve ilçelerinde okul kantinleri ve yemekhaneler denetleniyor. İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerinde görevli gıda kontrolörleri tarafından tüm yıl boyunca aksamadan süren bu denetimlerde; satılan gıda maddeleri ile işyeri hijyen şartları titizlikle kontrol edilmekte, ayrıca işletme sahiplerine ve çalışanlara gıda güvenliği, personel hijyeni ve kayıt belgesi alma zorunluluğu konularında bilgi verilmektedir.

Okul kantinlerinin yanı sıra okul çevresindeki öğrencilerin yararlandığı gıda satış ve toplu tüketim yerleri de denetleniyor. Ayrıca, okul sütü programı kapsamında dağıtılan sütlerin kontrolleri de gerçekleştiriliyor. Yapılan denetimlerde, eksiklik tespit edilen işletmelere eksiklerini tamamlaması için süre veriliyor ve takip denetimi süreci başlatılıyor. Süre bitiminde yapılacak takip denetimleri neticesinde eksiklerini gidermeyen işyerlerine ise 5996 sayılı kanun kapsamında gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Sağlıklı ve güvenilir gıda hedefine ulaşabilmemiz için; halkımızın da ALO 174 GIDA hattını arayarak gördükleri olumsuzlukları bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. İlimiz genelinde öğrencilerimizin sağlığını olumsuz etkileyebilecek durumlarla karşılaşmamak için denetim çalışmalarına  bir program dahilinde aralıksız olarak devam edilecektir." ifadeleri kullanılıyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 17:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52