Fistobirlik'ten yeni ürün sinyali

Mali durumunu güçlendiren ve bu yıl fındık üreticisini sevindirmeye hazırlanan Fiskobirlik, Eylül ayında yeni ürünler çıkarmayı düşünüyor.

Fistobirlik'ten yeni ürün sinyali
FİSKOBİRLİK’in, mali durumunu güçlendirmesi ile bu yıl fındık üreticisini daha iyi koruyabileceği ifade edildi. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni sezonda piyasaya girerek fındık alımı yapacaklarını söyledi. Fındık alımında geçen yılki modellerin devam edeceğini anlatan Bayraktar, “Peşin fiyat, bir miktar peşin, belki bir miktar alışveriş, emanet yöntemi fiyatla devreye gireceğiz. Fiyatların yükselmesiyle FİSKOBİRLİK dışındaki emanetçilerimiz mağdur oldu. Daha önceki sözümüz nasılsa emanet fındıklar o şartlarda bozuldu, kimseyi mağdur etmedik.” dedi. Bayraktar, tüccar gibi üreticilerin bahçesine, harmanına giderek fındığı alacaklarını, o gün hesaplanan parayı piyasanın bir miktar üzerinde yatıracaklarını belirterek, “Akla şu gelebilir tabi, FİSKOBİRLİK tekrar yüksek fiyatla fındık mı alıyor? Hayır, FİSKOBİRLİK kendi tesislerinde üretim yapabileceği, katma değer yaratabileceği ürünlerde kullanmak için fındık alıyor. Hem üreticiyi korumak hem de piyasayı dengelemek adına geçmiş yıllardan güçlü bir şekilde piyasaya gireceğiz.” diye konuştu.

FİSKOBİRLİK'in mali yapısının artık eski gibi olmadığını vurgulayan Lütfi Bayraktar, şunları kaydetti: “Piyasadaki itibarımız geçmişe göre gayet olumlu, finans kaynaklarıyla ilgili irtibatlarımız gayet iyi, entegre tesisimiz gayet iyi üretiyor ve satıyor. Eylül ayı itibarıyla belki yeni ürünler ortaya koyacağız, çalışıyoruz yani. Çalışınca da kazanıyoruz doğal olarak.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 14:19

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52