Eker’in tanınmışlığı tescillendi

Süt ve süt ürünleri sektöründe 35 yıllık tecrübeye sahip Eker Gıda, Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından “Tanınmış Marka” olarak tescillendi.

Eker’in tanınmışlığı tescillendi
1977 yılında Altan Eker, Yusuf Eker ve Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kurulan Eker Süt Ürünleri A.Ş., güçlü bir Anadolu markası olarak “Tanınmış Marka”lar ligine katıldı. Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen “Tanınmış Marka” tescili, sadece orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışında kalite standardının sağlandığı ve tüketici tarafından bilinir olduğu kanıtlanmış olan markalara veriliyor.
EN ÖNEMLİ KATKISI PRESTİJ

TPE tarafından Eker’e verilen “Tanınmış Marka” tescilinin, markalarına en önemli katkısının, prestij olduğunu belirten Eker Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, şunları dile getirdi:
“Bu tescil, sadece orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışlarında kalite standardının sağlandığı, tüketici tarafından bilinir olduğunu kanıtlamış olan markalara verilmektedir. Bu yüzden bizim için bir prestijdir. Diğer önemli getirisi de Patent Enstitüsü’nün “Eker” markasını, tescil başvurularında “Tanınmış Marka” önceliği olarak korumasıdır. Bu nedenlerle markamızın resmi bir kurum tarafından “Tanınmış Marka” statüsünde görülüp belgelendirilmesinden dolayı gurur duyuyoruz.”
Lezzet iddiasından asla ödün vermiyor
AR-GE’ye bütçesinden önemli bir pay ayıran Eker, 100'den fazla ürün çeşidi ile tüketicisine ulaşıyor. Stratejik ürünü ayranda yerinde satış noktalarında pazar ikincisi olan Eker, inovatif bakış açısı ile birçok ilke imza atarak sektörüne öncülük ediyor. Türkiye’de ilk litrelik ayranı üreten ve geleneksel sütlü Türk tatlılarının da market raflarına girmesini sağlayarak sektöründe bir segment yaratan Eker, “lezzet” iddiasından ödün vermeden markasına yeni tesciller ekleyerek yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52