Çaykur'dan sektörü altüst edecek hamle!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, siyah ve yeşil çay olmak üzere 25 çeşit meyve ve bitki aromalı çayı piyasaya sürmeye hazırlandıklarını söyledi.

Çaykur'dan sektörü altüst edecek hamle!
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, siyah ve yeşil çay olmak üzere 25 çeşit meyve ve bitki aromalı çayı piyasaya sürmeye hazırlandıklarını söyledi.

Sütlüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkemizde yeşil çaya olan talebin her geçen gün arttığını belirterek, "Biz siyah çay içen bir ülkeyiz ama yeşil çaya olan ilginin her geçen gün arttığını görüyoruz. Bunun için ilgiyi arttıracak çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Birçok ülkede yeşil çayın siyah çaydan daha fazla tüketildiğini ifade eden Sütlüoğlu, "Üretimimizi arttırarak yeni yeşil çay fabrikaları kurmayı düşünüyoruz. İkizdere ve Çamlıhemşin ilçerine yapmayı düşündüğümüz iki yeşil çay fabrikamızı yatırım programımıza koyduk. Fabrikalarımızı yakın zamanda üretime sokarak yeşil çay üretimimizi arttırmayı planlıyoruz. Hem tüketimi hem de ihracatı karşılayacak şekilde yeşil çay üretimi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Sütlüoğlu, yeşil çayda en iyi durumda olan Japonya'dan bile daha kaliteli yeşil çay ürettiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Dünyada üzerine kar yağan tek çay olma özelliği bizim çayımızda. Türkiye dışında çay üretilen her bölgede tarım zararlılarına karşı ilaç kullanma mecburiyeti var. Türk çayında kar ve soğuk doğal yollardan tarım zararlılarını öldürdüğü için tarım ilacı kullanmaya gerek kalmıyor. Hava sıcaklıkları sıfırın altına indiği için tarım ilacı kullanmak zorunda kalmıyoruz. Yeşil çayın yıllık üretim kapasitesi şu aşamada 150 ton seviyesinde. Yeşil çayı artık herkes tüketiyor.

Bunun için siyah çayda ve yeşil çayda meyve ve bitki karışımlı çayların çalışmalarını yaptık. İnşallah kış mevsimine doğru 25 çeşit meyve ve bitki karışımı aromalı çayı piyasaya süreceğiz." -

"Didi"de de çeşit artırılacak
Soğuk çay pazarına ''Didi'' markası ile rekor başarıyla giriş yaptıklarını vurgulayan Sütlüoğlu, şöyle devam etti: "Tüketicilerimizin taleplerine yetişemiyoruz. Bir fabrikayla üretime başladık. Yetmedi ikinci fabrikayı üretime açtık, o da yetmedi üçüncü fabrikayı devreye alıyoruz. Ayrıca 2,5 litrelik ve 250 cc'lik yeni ambalajlarımızı da yakında piyasaya çıkaracağız. Bütün denemeleri yapıldı ve hazırlıkları tamamladı. Bugüne kadar 45 milyon civarında soğuk çay satışımız oldu.

Bu büyük bir başarı. "Didi"de yakaladığımız bu satış rakamları gerçekten bir rekor. Soğuk çayda da çeşit çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zamanda çeşitlenen 'Didi'lerimizi de piyasaya süreceğiz" Sütlüoğlu, "Didi"nin ihraç edilmesi için çalışmalara hız verdiklerini ifade ederek, "Soğuk çay 'Didi'nin ihracatına henüz başlamadık ama 9 dilde yeni ambalajlarımızı hazırladık. Yurt dışından ciddi talepler var. Bu talepleri karşılamak ve tanıtım yapmak için yurt dışı organizasyonlarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52