Kuru meyve ve sebzeleri dünyaya pazarlıyorlar

Samsun Kavak Organize Sanayii Bölgesi’nde hizmet veren kurutulmuş gıda firması her türlü sebze ve meyveyi kurutarak yurt dışına ihraç ediyor.

Kuru meyve ve sebzeleri dünyaya pazarlıyorlar
Samsun’un Kavak ilçesi Kavak Organize Sanayii Bölgesi’nde hizmet veren Okyanus Grup Ltd. Şti. firması Eyne Mutfağı adlı kurutulmuş gıda markasıyla her türlü sebze ve meyveyi kurutarak yurt dışına ihraç ediyor.

Nevcihan Durukan ve Eyüp Durukan çiftinin sahibi olduğu ve Samsun’un Kavak ilçesinde Kavak Organize Sanayii Bölgesi’nde 6 bin metrekare açık arazide bin metrekare kapalı alana kurulan modern tesisle iç ve dış piyasa için kuru meyve ve sebze üretimi yapılıyor. Samsun’da faaliyet gösteren “Eyne Mutfağı” markası yıllık 84 bin kilogram kurutma kapasitesine sahip.

Meyve ve sebzeleri kurutmak için yaklaşık 3.5 milyon lira yatırım yaptıklarını ve bölgenin tarımsal ürünlerine yüksek katma değer sağlamaya çalıştıklarını belirten firma yetkilileri ayrıca bölgede önemli bir istihdam oluşturarak işsizliğin çözümüne de önemli katkılarda bulunmaya çalıştıklarını dile getiriyorlar.

Meyve sebze kurutulması ve dondurulmuş gıda sektörüyle ilgili düşüncelerini de paylaşan firma yetkilileri kurutulmuş gıdalarla ilgili işlemler hakkında da bilgiler verdiler.

Son yıllarda yaş meyve ve sebzenin en yaygın saklama şeklinin soğuk zincir teknolojisi olduğunu fakat bu sistemin her geçen gün daha maliyetli bir yöntem olarak sürdürülebilirliğinin zorlaşmasının kurutulmuş gıda sektörünü öne çıkardığını belirten yetkililer yöntemin meyve ve sebzeleri kurutarak, lezzetini koruyarak, nemini düşürüp uzun ömürlü olarak saklanmasını sağladığını dile getirdiler.

Yetkililer ayrıca, son modern teknoloji kullanılarak yapılan kurutma işleminde ürünlerin özel makinelerde nem alma işlemine tabii tutulduklarını, açık havada ve güneşte kurutulmadıkları için de solar radyasyona, toz ve kirli havaya maruz kalmadıklarını üstelik bu işlemin hiçbir katkı maddesi kullanılmadan tam hijyen kuralları altında yapıldığını da belirttiler.
tarimtv.gov.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52