Hem açılış yaptı, hem de Ahi olup pilav dağıttı

Gıda Bakanı Mehdi Eker, açılış için gittiği Adana'da Ahilik Haftası kutlama törenine katılarak, vatandaşlara pilav dağıttı.

Hem açılış yaptı, hem de Ahi olup pilav dağıttı
Adana’da Tarımsal Yayım ve Eğitim Merkezi binasını hizmete açan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ahilik Haftası kutlama törenine katılarak, vatandaşlara pilav dağıttı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adana’da, Tarımsal Yayım ve Eğitim Merkezi'nin açılışını yaparak, Ahilik Haftası kutlama törenine katıldı.

Eker, Gıda Tarım ve Hayvancılık Adana İl Müdürlüğü binası yanında yaptırılan merkezin açılışındaki konuşmasında, kentte bir asrı aşkın süreden beri modern tarımın geliştirilmeye çalışıldığını, bu aşamada eğitimin önem taşıdığını vurguladı.

Tarımsal Yayım ve Eğitim Merkezi'nin eğitim için gerekli donanımlara sahip olduğunu dile getiren Eker, bu topraklarda insanların modern tarımı geliştirmeye çalıştıklarını, Türkiye’de modern teknolojik tarım denince akla ilk gelenin Adana olduğunu, Çukurova’nın bereketli toprakları olduğunu kaydetti

Bilim ve teknolojinin geliştiğini ve bu yeni bilgiler ışığında üretim sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini anlatan Eker, iyi eğitilmiş çiftçilerle tarım yapılacak olursa verimli ve çevre uyumlu bir zirai faaliyet yapılmış olacağını söyledi. Tarımsal Yayım ve Eğitim Merkezi binası bu bakımdan önemli olduğunu belirten Eker, yüz yılı aşkın geçmişi olan bu müessesenin, yeni hizmet binasında eğitim salonları, bilgisayar ve konferans salonları ve eğitim için gerekli bütün donanımın mevcut olduğunu ifade etti.

Bakan Eker, daha sonra Uğur Mumcu Meydanı tren garı önünde düzenlenen Ahilik Haftası kutlama töreni katıldı. Eker, yaptığı konuşmada, Ahi Evran'ın ilkelerinin, hem esnafın hem de mevkisi, mesleği, eğitimi, pozisyonu, yaşı ne olursa olsun herkesin hayatına rehber edinebileceği unsurlar taşıdığını söyledi.

Esnaf ve sanatkarı toplumun "bel kemiği" olarak nitelendiren Eker, "Mesleği, sanatı farklı olmakla birlikte esnaf ve sanatkarımız, bir yaşam biçimini, etik kurallar bütününü mensuplarına ve topluma öğreten bir kesimdir. Günümüzde hayatı sadece para kazanma penceresinden bize gösteren modern toplumun aksine Ahilik geleneği, kendi kültür kodlarımızla büyümemizi, aklı ve ahlakı, bunların ilkelerini temel almak kaydıyla birlikte büyümenin yaratacağı barış ortamının kodlarını bize söylüyor.” Diye konuştu.

Bakan Eker, konuşmaların ardından, Adana'da "Yılın Ahisi" seçilen 79 yaşındaki demir döküm esnafı Hasan Öztanrıöver'e "Ahilik Kaftanı" giydirdi. Esnaf stantlarını gezerek temsili demir döven Eker, vatandaşlara pilav dağıttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52