Özsüt Avrupa'yı Selanik'ten tatlandıracak

Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, 2013'te ilk mağazalarını Selanikte açacaklarını ve Yunanistan’ı merkez yapıp tüm Avrupa’ya yayılacaklarını söyledi.

Özsüt Avrupa'yı Selanik'ten tatlandıracak

İzmir Kemeraltı’nda 75 yıl önce Sefer Usta’nın temelini attığı Özsüt, yurtdışı yatırımlarına Selanik’ten start verecek. Yunanistan’da yüzde 51’i kendilerine ait olmak üzere şirket kuracaklarını söyleyen Özsüt’ün Genel Müdürü Yıldırım Çullu, “Yunanistan’da 1,5 milyon euroya üretim tesisi kuracağız. Özsüt markasıyla pazara gireceğiz. İlk mağazamızı Selanik’te bu yılsonuna kadar açacağız. İlk etapta orada 5 mağaza planlıyoruz. Yunanistan’ı merkez yapıp Avrupa’ya yayılacağız” dedi.



Yunanistan’dan Bulgaristan, Romanya, Sırbistan gibi ülkelere geçeceklerini, nihai hedeflerinin ise Almanya olduğunu kaydeden Çullu, “Bununla eş zamanlı olarak Körfez’de Bayreyn’i merkez alarak Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan’ı kapsayan bir anlaşma yapmak üzereyiz. Bahreyn’de serbest bölgede üretim yapacağız. Azerbaycan’la ilgili planlarımız da var” diye konuştu. Türkiye’de ayda 2 milyon adet sütlü tatlı ürettiklerini anlatan Çullu, Turquality programına başvuracaklarını açıkladı. Geçen yılı 62 milyon TL ciroyla kapadıklarını dile getiren Çullu, bu yılki hedeflerinin 85 milyon TL olduğunu belirtti.



Lokum ve meyveli yoğurt üretecek

Yıldırım Çullu, meyveli yoğurt ve lokum üreteceklerini açıkladı. Çullu, şöyle devam etti, “Geleneksel, eski lokumları yapacağız. Bayramda piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Meyveli yoğurtta 7 çeşidimiz olacak. Ürünümüzün altı meyve püresi, üstü yoğurt olacak.”



Artık yoğurtta bizi rakip görüyorlar

Yıldırım Çullu, geçen yıl Haziran’da market raflarına çıkardıkları Özsüt yoğurtla tüketicinin beğenisini kazandıklarını anlattı. 18 bölgeden maya araştırıp kendi formüllerini ürettiklerini kaydeden Çullu, bunun patentini alacaklarını vurguladı. Çullu, “Yoğurdumuzla fark yarattık. Biz günde 6-8 ton yoğurt yapıp satıyoruz. Günde 100-120 ton satan markalar bizi rakip görmeye başladı” dedi.



Dizi dopingi

En çok satışı Bornova Forum mağazalarının yaptığını belirten Yıldırım Çullu, “İstanbul’da 1 numara olan Taksim mağazamız, Gezi olayları yüzünden birincilikten düştü” dedi. Çullu, dizilerinse paket servisi artırdığını vurguladı.

gazetevatan.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat
Ferhat - 5 yıl Önce

Sevgili Çullu’lu Özsütle ben hala çalışıyorum ama siz orada yoksunuz. Makamlar geçicidir bunu bir kez daha görmüş olduk.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52