Türkiye aromaterapinin önemini anladı

Türkiye'de çok önemli bir yeri olan ve bitkisel yağlardan faydalanılan alternatif tedavi yöntemi aromaterapinin sayısız faydası bulunuyor...

Türkiye aromaterapinin önemini anladı
Aksu Vital açıklamasına göre Dinç, aromaterapinin Avrupa'nın ve Uzak Doğu'nun gözdesi olduğu gibi artık Türkiye'de de çok önemli bir yere sahip olduğunu, bitkisel yağlardan faydalanılan bu alternatif tedavi yönteminin faydalı olduğunu kaydetti. 

Aromaterapideki temel amacın uygulama yöntemlerine göre değişmekle beraber kişinin rahatlamasını sağlamak ve tedaviye yardımcı olmak olduğunu aktaran Dinç, buğu, kompres, masaj ve banyonun aromaterapi yöntemlerini oluşturduğunu dile getirdi.

Buğu ve banyo yöntemlerinin tedaviye destek amaçlı kullanılabildiği gibi strese karşı, günlük yorgunluğu ve asabiyeti yok etmek amaçlı da kullanıldığı bilgisini veren Dinç, şunları kaydetti:
"Son yıllarda aromaterapi özellikle saç ve cilt bakımında da kullanılıyor. Örneğin; tatlı badem yağının saç bakımında kullanımı çok eskiye dayanmakla beraber günümüzde de ilk sıralarda. Hint yağı, susam yağı, çörek otu yağı, argan yağı, ısırgan tohumu yağı ve biberiye yağı da saç bakımı için sıklıkla kullanılan yağlardan bazılarıdır. Cilt bakımında ise cilt tipine göre değişmekle beraber üzüm çekirdeği yağı, kayısı çekirdeği yağı, mavi anemon yağı, argan yağı ve gül yağı son yılların en fenomen yağlarıdır. 

Bitkisel yağlar sadece haricen değil, bir kısmı dahilen de kullanılıyor. Bitkilerden elde edilen, özellikle tohum/çekirdekten elde edilen birçok yağ eski çağlardan beri içilerek kullanılır. Buradaki amaç ise içsel sorunların giderilmesine yardımcı olmaktır. Örneğin bu kapsamda kullanımı en eski olan yağlar çörek otu yağı, keten tohumu yağı ve zeytinyağıdır. Günümüzde ise bu yağlara ek olarak üzüm çekirdeği yağı, kabak çekirdeği yağı ve ceviz yağı da kullanılmaktadır. Aynı  zamanda eskiden beri zeytinyağında bekletilerek kullanılan kudret narının artık çekirdeklerinden elde edilen yağı da tüketime sunulmaktadır. Bu arada yağ kullanılırken dikkat edilmesi gereken nokta güvenilir firmaların ürünlerini kullanmaktır." aa.com.tr

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 12:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52