Şirketlere yurt dışı fuar müjdesi

Yurt dışında gerçekleştirilen fuarlara katılan şirketlere bir müjde daha. İlgili tebliğde yapılan değişiklikle fuar desteklerinin artırılacağı açıklandı.

Şirketlere yurt dışı fuar müjdesi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğde değişiklik yapıldığını, yapılan değişikliklerin fuar desteklerinin etkinliğini artıracağını söyledi. Zeybekçi’nin açıklamasına göre, fuar desteklerinde getirilen yenilikler şöyle: 

- Ürün tanıtımının daha etkili bir şekilde yapılabilmesini ve standa gelen ziyaretçilere daha iyi bilgi verilebilmesini teminen, 50 metrekareden daha büyük alanla gerçekleştirilen fuar katılımlarında ulaşım gideri desteklenen temsilci sayısı ikiden üçe çıkarıldı.

- Yurtdışı fuar organizasyonlarında, organizatörün alabileceği tanıtım desteğinin, katılımcılara kiralanan metrekare cinsinden toplam fuar alanının katılım bedeli ile çarpımı sonucunda bulunacak tutarın %25’ini geçememesi sınırlaması, 60'ın üzerinde katılımcısı olan yurtdışı fuar organizasyonları için kaldırıldı. Böylece, yoğun katılımlı yurtdışı fuar organizasyonlarında daha etkili bir şekilde tanıtım yapılmasına ve organizatörlerin 200 bin ABD Doları’na kadar olan tanıtım desteğinden daha etkin bir şekilde yararlanmalarına imkan tanındı.

- Sektörün ilgi odağı olan, sektörde gelecek dönemlerle ilgili trendlerin belirlendiği, sektöre ait yeniliklerin ve yeni ürünlerin ilk defa sergilendiği, sektörün önde gelen firmalarının genel olarak katılım sağladığı, yoğun talep sebebiyle katılımcı olarak yer bulmanın zor olduğu veya sıra beklemenin gerektiği, sadece fuarın yapıldığı ülkeden değil, bütün dünya ülkelerinden sektördeki üretici, alıcı veya satıcıların ziyaret etmek için çaba gösterdiği ve önem verdiği fuarlar arasından Bakanlıkça prestijli fuarlar listesi oluşturulmaktadır. Pestijli olarak belirlenen fuarlarda, katılım hakkı bir takvim yılında bir defadan iki defaya çıkarılmış, böylelikle katılımcılarımızın dünyada önemli bir yere sahip olan bu fuarlarda metrekare sınırlaması olmaksızın ve daha gösterişli ve güzel stantlarla etkili bir katılım gerçekleştirmelerini teşvik etmek amaçlandı.

- Yine bahse konu prestijli fuarlarda var olan fuar başına iki kişilik ulaşım desteği beş kişiye çıkarıldı.

- Fuar katılımlarının daha etkili bir şekilde gerçekleştirilebilmesini teminen 50 metrekarelik azami ve 9 metrekarelik asgari sınırlamalar kaldırıldı. Böylece katılımcılarımız, destek kapsamında olan yurtdışı fuarlarda herhangi bir metrekare sınırlaması olmaksızın, genel nitelikli fuarlarda 10 bin ABD Doları, sektörel nitelikli fuarlarda 15 bin ABD Doları üst limit dahilinde etkili ve daha büyük stantlarla katılım imkanına kavuşturuldu. gıdahattı.com

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 13:07

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52