Gemlik zeytini marka oluyor

Türkiye'nin en önemli coğrafi özelliklerinden olan Gemlik zeytiniyle ilgili marka değeri çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Gemlik zeytini marka oluyor
Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik zeytininin marka değerini artırmak için çalışmalar yapan Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Borsa Başkanı İlhan Acar ve yönetimi tarafından karşılanan heyet, Gemlik zeytini ile alakalı çalışmalarından dolayı borsaya teşekkür etti. Kaymakam Cahit Işık, özellikle coğrafi işaret konusundaki çalışmalardan bahsederek, “Belki de Gemlik zeytinine yapılan en ciddi hizmet, coğrafi işarettir. Bunun tanıtımı ile de ayrıca meşgul olmanız sevindirici. Gemlik zeytininin marka değerinin artması önemli.” dedi. Borsa Başkanı Acar, çeşitli illerde tanıtımda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Bu konuda destek isteyen Acar, “Coğrafi işaret konusunda Akhisar’dan bizi aradılar, orta yolu bulmak istediler. Bu işin dönüşü yok. Gemlik zeytininin adını kimsenin kullanmasına müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, coğrafi işaretin insanların daha sağlıklı beslenmesi için önemli olduğunu ifade ederken, tanıtım öncesi çalışma yapılacak belediyelerle irtibata geçebileceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 13:19

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52