Sıcak yemek mide kanseri nedeni

Aşırı sıcak gıda tüketen toplumlarda mide kanseri riskinin diğer toplumlara göre 3.3 kat yüksek olduğu belirlendi.

Sıcak yemek mide kanseri nedeni
Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (TOSAGEM) Başkanı Prof. Dr. Nazmi Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak gıdaların vücudun ısınmasında etkili olduğunu söyledi. Özellikle kış aylarında açık alanlarda çalışanların sıcak gıdalar tüketmesinin vücut ısısının korunması açısından oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Zengin, bu gıdaların aşırı sıcak olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Zengin, şunları kaydetti: "Kaynar yiyecek ve içecekler başta ağız mukozamız olmak üzere sindirim sistemimize ciddi zarar verir. İnsanlarda özellikle yutak ve yemek borusu aşırı sıcağa maruz kalmaktan ciddi zarar görebilir. Burada oluşan yanıklar gıda alımını bozan darlıklara ve daha ileride de bu organlarda kansere zemin hazırlayabilir. Aşırı sıcak yiyecek ve içecek tüketimi ile mide kanseri arasında da ilişki vardır.

Araştırmalar, aşırı sıcak gıda tüketen toplumlarda mide kanseri riskinin diğer toplumlara göre 3.3 kat yükseldiğini ortaya koymaktadır. Kışın aşırı sıcak gıda tüketilmesi hem damak zevkine hem de sağlığa zarar verebilir."


Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Food, TOSAGEM, Nazmi Zengin, Mide, Kanser, Yemek, Çorba


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52