Carrefour 2012’de büyümek istiyor

Sabanı Holding'in hipermarket zinciri Carrefour'la ilgili yeni dönem kararlarını holding CEO'su açıkladı.

Carrefour 2012’de büyümek istiyor
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 2012 yılında perakende sektöründe büyümek istediklerini, Carrefour'daki mevcut durumlarını değiştirmek istediklerini belirtti. Holding'in Yıllık Paylaşım Toplantısı'nda konuşan Kurtul, 2011'de perakende sektöründe satışlarını yüzde 17, faaliyet karlılıklarını ise yüzde 70 arttıklarını açıkladı ve "Carrefour'daki mevcut durumumuzu değiştirmek istiyoruz. Bu süreçte görüşmelerimiz olacak. Ne olacağına değerlendirmelerimiz sonrasında bakacağız. Nasıl olacak, bakıp göreceğiz. Gıda perakende sektöründe büyümek istiyoruz. Organik ve inorganik büyümeleri değerlendirmek isteriz" dedi.

Kurtul, gazetecilerin Sabancı Holding'in Migros'la ilgilenip ilgilenmediği yönündeki sorularına ise net yanıt vermeyip, organik ve inorganik büyümelere açık olduklarını yineledi.

Sabancı Holding, 2011'de CarrefourSa ve DiaSA ile organize gıda perakendeciliği alanında 3. büyük şirket konumunda olduklarını da açıkladı.

FAALİYET KARI YÜZDE 70 OLDU

Yıllık Paylaşım Toplantısı'nda, 2011'de konsolide net satışların 22.9 milyar dolar olduğu, 2010'a kıyasla satışların yüzde 17 arttığı da belirtildi. Şirket konsolide net karı 4.3 milyar TL olurken, bankacılık sektörü dışındaki faaliyet kârı 1.1 milyar TL oldu.

Kurtul, şirketin 2011'de bankacılık dışı sektörlerde yüzde 70 kâr ettiğini açıkladı. Sabancı Holding'in 2011'deki özkaynak artışı ise yüzde 29'un üzerinde bir artışla, 14 milyar TL'ye yaklaştı.

Şirketin İMKB'de işlem gören 12 şirketinin, borsanın piyasa değerinin yüzde 12'sine denk geldiği de ifade edildi.

Sabancı Holding'in net aktif değeri ise 13 milyar dolar olarak gösterildi.

3 BİN KİŞİLİK YENİ İSTİHDAM, 2 MİLYAR DOLAR YATIRIM

2012 yılında 60 binin üzerinde çalışanı olması planlanan Sabancı Topluluğu, 2011'de 3 bin civarında yeni istihdam yaratırken, bu yıl da 3 bin adet daha yeni iş olanağı yaratmayı hedefliyor. Topluluk bünyesinde en fazla işe alım yapılacak iş kolları perakende, finansal hizmetler, sanayi ve enerji olarak belirlendi.

2012 yılı yatırımlarını dolar bazında yüzde 36 artırmayı bütçeleyen Topluluk şirketleri, bu yıl toplamda yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Bunun yüzde 68'ini oluşturan 1,3 milyar dolarının enerjiye yatırılması öngörülürken, yatırım bütçesinden sanayi yüzde 14, banka ve sigorta yüzde 7, çimento yüzde 6 ve perakende yüzde 5'lik pay alacak.

Bu arada, 2011 itibarıyla 11,1 milyar dolar olan Sabancı Holdingin net varlık değerinin, 2016 yılında 25 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyor.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Carrefour, Sabancı Holding, Zafer Kurtul

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52