İşte sirkenin bilinmeyen faydaları

Türk sirkeleri Avrupa'nın da tercihi konumuna yükseldi. Sirkenin bilinen 10 bin yıllık tarihi var. İşte sirke mucizesi...

İşte sirkenin bilinmeyen faydaları
Kimileri kokusundan dolayı sofralarda sirke kullanmayı tercih etmez. Ancak sirkenin faydaları, beslenmeden temizliğe saymakla bitmiyor. 

O keskin tat, yerini doğallığa bırakırken; Türk sirkeleri Avrupa'nın da tercihi konumuna yükseldi. Sirkenin bilinen 10 bin yıllık tarihi var.

Sevenleri için salataların ve çorbaların vazgeçilmezi olan sirkenin en temel özelliği meyvelerdeki faydalı maddeleri sofralara taşıması.

Özellikle siyah üzümden elde edilen sirkelerde polifenoller yaşlanmayı geciktirici etkiler, hücrelerin yenilenmesinden korunmasına vücudun bağışıklık sisteminin geliştirilmesine kadar bir çok etkisi var.

Yüzde 100 üzüm ve elma suyundan yapılan sirkeler tercih sebebi.

PEKİ SİRKENİN EN İYİSİ NASIL ANLAŞILIR?
Sirke içilebiliyorsa sirkedir fakat boğazından akmıyorsa yakıyorsa tam sirke değildir. Ayrıca sirke bilinen en iyi dezenfektanlardan.
Sirke salataların vazgeçilmez tatlandırıcısı ama bir başka özelliği de temizlik malzemesi olarak kullanılması. Gelen malzemelerin içinde neler olabilir? -Bunlar tarladan geldiği için bazen çiftçi düzensiz zirai ilaç kullanabiliyor hatta yasak zirai ilaçları da kullanabiliyor. O zirai ilaçların en iyi şekilde giderilmesinde sirke kullanılması gerekir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52