Bal Üreticileri fiyat için toplandı

Bal üreticileri birlikleri sezon öncesi fiyat belirlemek için bir araya geldi. Toplantıda gezginci arıcılar da gündeme geldi.

Bal Üreticileri fiyat için toplandı
Bal üreticilerinin ilk defa bir araya geldikleri toplantıda bir konuşma yapan Vize Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şenol Civelek, “Vizemizin çiçeklerinin karışımından elde edilen çiçek balı ve orman köylerimizde orman balı olarak adlandırılan balları üretiyoruz” dedi.
Toplantıda konuşan Lüleburgaz Bal Üreticileri Başkanı Gürsel Gündoğ ise, "Lüleburgaz bölgesinde gezginci arıcılığı göz önüne alınmasının daha uygun olacağını belirtti. Ayçiçeği, kanola ve diğer bitkilerin bölgede ağır bastığını belirterek elde edilen balların enzim balı olduğunu, enzim balının da en kaliteli ballar arasında olduğunu vurguladı.Toplantıda birlik üyeleri de, balların bölgelerinin özelliğine göre değiştiğini, bal fiyatının da üç grupta çiçek balı, orman balı ve bir miktar tarımın yapıldığı orman köylerinin Paçal balları olmak üzere taban fiyatın üç grupta belirlenmesini önerdiler. Buna göre 2013 yılı bal taban fiyatı, orman balı 40 TL, paçal bal 25 TL, çiçek balı 15 TL olarak belirlendi.Toplantıya Vize, Lüleburgaz, Pınarhisar, Demirköy bal üreticileri birlik başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bal üreticileri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52