Bu bahçeden münevverler yetişiyor!

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde dünyaya örnek bir çalışmaya imza atıldı. Kurulan örnek bahçede yetiştirilen sebzeler satılarak çocuk okutuluyor.

Bu bahçeden münevverler yetişiyor!
Hamamözü Kaymakamlığı oluşturduğu örnek bahçede yetiştirdiği sebzeleri farklı bir şekilde değerlendiriyor. Kaymakamlık sebzeleri ilçedeki marketlerde satışa sunarak öğrencilere burs sağlıyor.

Hamamözü Kaymakamlığınca oluşturulan örnek bahçede yetiştirilen tarım ürünleri ilçedeki başarılı öğrenciler için burs kaynağı oldu.

Atıl durumda olan 4 dönüm arazide kurulan örnek sebze ve meyve bahçesinde domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz, armut ve çerkez kabağı gibi ürünler yetiştiriliyor. Daha sonra ise yetiştirilen ürünler satışlarının yapılması için ilçedeki market ve bakkallara dağıtılıyor.

Örnek bahçe kurmaktaki temel amaçlarının tarıma profesyonel bir gözle yaklaşmayı sağlamak, çiftçilere yol göstermek olduğunu belirten Kaymakam Kadir Güntepe, bu sebeple tarlaya damlama sulama sitemi kurduklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Hamamözü İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ertuğrul Doğan, örnek bahçede ilk olarak domates, biber, patlıcan ve salatalık hasadına başladıklarını, gün itibari ile 180 kilo domates topladıklarını belirtti.

Örnek bahçeden getirilen ürünleri satan market sahibi Salim Aydın “Uygulama sayesinde vatandaşımız temiz, yarı organik ürünü alarak hem sağlıklı besleniyorlar hem de öğrencilere yardımcı oluyorlar" dedi.

Şimdi satışlardan elde edilen gelirle ilçedeki başarılı öğrencilere verilecek burs için öğrenci sayısı belirlenmeye çalışılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52