Silifke'de zeytin hasadı mutlu başladı

Silifke'de zeytinlerin olgunlaşmaya başlasıyla birlikte hasat başladı. 25 bin ton ürün hasadı bekleniyor.

Silifke'de zeytin hasadı mutlu başladı
Silifke ilçesinde hasadı başlayan zeytinde 25 bin ton ürün hasadı bekleniyor. İlçede ilk zeytin hasadı emekli eğitimci Sebat Vural tarafından yapıldı. Limon bahçesi etrafına 6 yıl önce ektiği 150 zeytin ağaçlarından ilk hasadı yapan Vural'ın zeytinleri, iriliğiyle dikkat çekti.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, Keben, Sabak, Gündüzler, Nuru, İmambekirli, Pelitpınarı, Gökbelen, Evkafçiftliği, Yenisu, Örenköy, Kargıcak, İmamlı, Demirçili, Işıklı köyleri ile Arkum, Atayurt, Akdere, Yeşilovacık beldelerinde yaklaşık 30 bin dönüm arazide zeytin üretiminin yapıldığını söyledi.

Zeytinlerin olgunlaşmaya başlasıyla birlikte hasadına başlandığını belirten Can, şunları kaydetti:
"Zeytin hasadı şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Bu yıl ilçemizden 25 bin ton zeytin hasadı yapılmasını bekliyoruz. Hasat edilecek zeytinin 7 bin tonu sofralık, 18 bin tonu da yağlık olarak kullanılacak. İlçede zeytin üretim alanı her geçen yıl artıyor. Yöre için zeytin alternatif bir ürün haline geldi. Önümüzdeki süreçte zeytin üretimi yapanların sayısının daha da artacağı inancındayız."

Zeytin üretiminde çeşidi arttırmak amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bazı çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Can, son yıllarda yapılan ekimlerde verimi yüksek olan Ayvalık ve Gemlik türlerinin tercih edildiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52