Avrupa'da balık pazarının hakimi Türkler

Avrupa'da satılan her 3 balıktan birinin Türkiye'den ihraç edildiğini açıklayan Yamanyılmaz, lezzet ve kalite açısından rakipsiz olduklarını söyledi.

Avrupa'da balık pazarının hakimi Türkler
Avrupa'da satılan her 3 balıktan biri Türkiye'den ihraç ediliyor. Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Yamanyılmaz "Hem lezzet hem de kalite açısından rakipleriyle kıyaslanmayacak su ürünleri ihraç eden Türkiye’nin, bu pazardaki büyümesini sürdüreceğini söyledi.

Avrupa'da satılan her 3 balıktan birini ihraç eden Türkiye bu alandaki pazar payını artırmak istiyor. Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Temmuz ayı itibarıyla ülke genelinde su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatında yüzde 39'luk artış yaşandığını, 2023'de 5 milyar dolar ihracat hedeflendiğini söyledi.

Su ürünleri ve hayvansal mamul sektörünün her geçen yıl üretim ve ihracat potansiyelinin arttığına dikkati çeken Yamanyılmaz, kültür balığı üretiminde Avrupa'nın gözde ülkelerinden olan Türkiye'nin, aynı zamanda kanatlı grubu üretiminde de trendinin yükseldiğini anlattı.

Türkiye'nin su ürünleri ihracatının sürekli yükseldiğine işaret eden Yamanyılmaz, hem lezzet hem de kalite açısında rakipleriyle kıyaslanmayacak su ürünleri ihraç eden Türkiye’nin, bu pazardaki büyümesini sürdüreceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52