İşte kalbin baş düşmanı besinler

İsveç'te yapılan araştırma, kırmızı etten yapılmış salam, sosis ve sucuk gibi ürünleri yiyenlerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin yükseldiğini ortaya çıkardı.

İşte kalbin baş düşmanı besinler
Düzenli olarak kırmızı etten yapılmış salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş et ürünleri yiyenlerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin, bu ürünleri yemeyenlere göre daha yüksek olduğu belirlendi.
 
Bu bulgu, İsveç’te 45 ila 49 yaşları arasında, kalp sağlığıyla ilgili sorunu olmayan 37 bin erkek üzerinde yapılan 12 yıllık araştırmadan elde edildi.     
 
1998 yılında araştırma kapsamın alınan erkeklerden, o günkü sağlık durumları, beslenme alışkanlıkları ve hayat tarzları hakkında ayrıntılı bilgi vermeleri istendi. 12 yıl sonra, uzmanlar, düzenli olarak işlenmiş et ürünü yiyen 3 bin erkeğin kalp krizi geçirdiğini ve bunlardan 266’sının hayatını kaybettiğini belirledi. Verilere göre, aşırı miktarda salam, sosis, sucuk yiyen erkekler, asgari oranda bu ürünleri tüketenlere göre iki kat daha fazla kalp krizi riskinden ölme tehlikesiyle karşı karşıyalar.      
 
Uzmanlar aynı araştırmayı kadınlar üzerinde de yürütüyor.
 
Doktorlar, tuz, nitrat ve diğer katkı maddesi içeren işlenmiş kırmızı et ürünlerinin haftada sadece bir veya iki kez yenilmesini öneriyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 17:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52